31 augusti 2006

Kurs i bokföring.

Eftersom jag söker jobb som assistent/receptionist så har jag fått för mig att det vore rätt smart att gå någon sorts ekonomi- eller bokföringskurs. Skulle jag ha dessa kunskaper på papper så skulle jag kunna söka jobb som ekonomiassistent nämligen.
Jag trodde, i min enfald, att man kunde läsa sånna kurser på komvux i Uppsala eller på Uppsala universitet, men det var fel. På Folkuniversitetet och på Medborgarskolan finns det sånna kurser.
Folkuniversitetets kurs kostar 6900kr för 30 timmar fördelat på 10 sammankomster. Medborgarskolans kurs kostar 1495kr för 24 timmar fördelat på 8 sammankomster.
Hur är det möjligt att skillnaden i pris kan vara så sjukt stor?!
Kursansvarig på FU menar att det är lokalen och konsulten som kostar, men ändå så startar kursen med endast 6 personer. Tänk om 20 personer anmäler sig då? Rätt stor skillnad i pengar då.
Jag vill ju inte betala för en kurs som sen visar sig vara kass. Även om det "bara" är 1495kr.

Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Känner mig rätt skeptisk..

30 augusti 2006

Åh. Kolla.

Fin i håret!

Helt otroligt - jag har hittat en superbra OCH billig frisör i Uppsala.
Efter katastrofen i maj så har jag haft ångest över att våga gå till ännu en okänd salong/frisör. Sen jag flyttade in här så har jag sneglat på den salong som ligger i huset brevid och undrat om den kanske skulle funka. Någon gång har jag sett tanter med spolar i håret där vilket har gjort mig lite tveksam men så slog jag slag i saken och beställde en tid och jag är superdupernöjd. Hon är jättetrevlig och lyhörd och vet vad hon håller på med och kommer med egna förslag! *lyrisk*



Ja, det kanske inte syns så tydligt med underhåret är lite mörkare än överhåret. Det ger en rätt cool effekt när det mörka lyser igenom det ljusa. Blekningen på överhåret blev riktigt fin också, varken gult eller orange. ;)
I'm so happy! \o/

Salongen alla Uppsalabor bör gå till är Salong Hedenhös!

29 augusti 2006

Vildsvin.

På väg hem från min ömme moder var det läskigt nära att jag körde på ett vildsvin. E var med i bilen så vi pratade på om ditten och datten, när vi inte diggade hårt till Sexyback då såklart. Helt plötsligt så susade det ut något på vägen. Något stort, massivt och brunt. Jag bromsade in rätt så hårt i väntan på nästa(som ALLTID kommer) och visst serru, där kom brorsan glidandes i rätt maklig takt över vägen. Vi missade honom med en hårsmån kan jag ju säga, vänster blinkers låg risigt till. Hjärtat i halsen resten av vägen hem.
Man har fan inte mycket att sätta mot ett vildsvin. De är hårda. Vi kunde fått motorn i knäet.

Ägg.

Vad har de för fel i huvudet?

Katherine Heigl

Alltså, hur snygg är hon egentligen?!

28 augusti 2006

Politik.

Jag är inte alls speciellt insatt i politik och vad de olika partierna står för. Jag har dock läst på eftersom jag snart ska rösta och det är svårt att behöva välja det parti som passar in bäst, de kan ju ha andra åsikter som går helt mot mina. Sen gör hela det politiska spelet mig helt matt, det är bara tjuv och rackarspel all the way!

Vad jag tycker är viktigt:
  • Ordningsbetyg i grundskolan.
  • Sifferbetyg istället för bokstavsbetyg eller åtminstone fler steg.
  • Införa någon sorts nationella prov från tidig ålder.
  • Ha kvar kärnkraften tills vi har tillräckligt med andra energikällor.
  • Sänka arbetsgivaravgiften/göra anställningsskyddet (LAS) friare.
  • Inte sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare.
  • Tveksam till att höja bidragen till arbetslösa och långtidssjukskrivna.
  • Jämställdhet mellan könen. Åt båda håll.
  • Ingen positiv kvotering(finns ingen positiv kvotering om ni frågar mig).
  • Någon sorts svensk-prov för invandrare kanske inte vore helt fel..
  • Vinstdriven sjukvård låter dåligt.
  • Investerar mat i sitt hus(golvvärme, 3-glasfönster osv) så får man betala högre fastighetsskatt. Jordbruksfastighetsägare betalar ingen fastighetsskatt - Göran Persson betalar alltså ingen fastighetsskatt för sin mångmiljonvilla. Mer motsägelsefull än så kan man nog inte vara..
  • Homoadoption - absolut!
  • Tandvård borde ingå i sjukförsäkringen.
Och det är med feminism. Det är ett begrepp man borde slopa. Det är blivit alldeles för uttjatat och innebär rätt konstiga saker för vissa. Jag tror på jämlikhet/jämställdhet. Det är ord som visar innebörden MYCKET bättre än feminism. Lika förutsättningar och lika betalt för lika jobb - oavsett kön eller härkomst. Svårare än så är det inte.
Ja, kvinnor och män är olika. Det har dock inget med den saken att göra tycker jag.

Jag kommer säker på mer saker så småningom. :)

Tillägg:
  • Jag är FÖR monarkin.

Jag gjorde det!

Ja, nu är jag också med i beta-klubben. ;)

Velig.

Ja, nu vet jag inte hur jag ska göra. Ska jag byta till omtalade beta-versionen av Blogger eller ska jag ha kvar gamla trygga versionen? Det är alltid jäkligt kul med nya grejer men det är aldrig kul med strul.
Här kan man iaf byta om man är sugen.

Latmask.

Meningen var att jag skulle åka till IKEA idag och köpa krukor och trevliga skålar till linser och bulgur och ris och sånt. Men nu orkar jag inte. Fatta hur sjukt förslappad man blir på 4 dagars ledighet. Jag jobbade typ 10 dagar i sträck innan dessa lediga dagar och då orkade jag minsann med saker och ting. Jag städade och tvättade och handlade och fixade. Men när jag är ledig, då orkar jag ingenting! Inte ens gå ut med soporna som står på balkongen. (eeww)
Jag får skylla på att jag är förkyld..!

---
Nu har jag tagit bort den däringa word verification-grejen så får vi se hur länge det dröjer innan jag får 2352352 mail om ny kommentar på bloggen. "Your blog seems so interesting. I love your stile! Regards, Patrik" varierat i all oändlighet.

Nattens babe.

Jay Harrington:



kolla in de ögonen..

27 augusti 2006

Glimtar.

Det allra värsta med att vara förkyld är utan tvekan att smaken försvinner. Jag ser inte vitsen med att äta när jag inte känner hur det smakar. Varför stå och laga mat när jag inte ens kan uppskatta det jag gjort. Jag vill inte ens göra i ordning mackor eller en tallrik med youghurt för det känns som waste av mat när jag inte känner smaken.
Ibland så glimtar det dock till. Utan någon speciell anledning så hoppar smaklökarna helt plötsligt gång. Det är dock korta små ögonblick. En hostning eller en snorning kan lätt sätta stopp för det goda och sen dröjer det ett dygn innan ett liknande tillfälle visar sig.

Så. Nu ska jag återgå till att sova/läsa/titta på tv/hasa omkring.

Fattiglapp.

Alla räkningar betalda och drygt 2000 kr kvar på kontot. Det är inte mycket. Som tur är så handlade jag mat för 1000 pix igår så det är åtminstone fullt i kylen/frysen/skafferiet.
På tisdag har jag klipptid. Jag borde verkligen ställa in den, men jag ser ut som fan i håret. Nu när jag ska söka jobb måste jag vara fin, right?
Åh, denna ständiga penga-ångest. Det är så TRÖTTSAMT.

26 augusti 2006

Sexyback.

Sorry Arla.

Yoggi mini drickyougurt är inte alls god. Det börjar lovande med sen sätter eftersmaken in och den är inte alls trevlig. Jämfört men Yoggi Yalla! står mini inte en chans!
Den godaste Yalla!:n är utan tvekan Ananas/Guanabana/Vanilj. Ojoj. Den finns dessvärre inte överallt. :/

Blä:

Mums:

Fartkameror.

Hur är det egentligen det fungerar? Läste precis på aftonbladet.se:
Bilens ägare kollas med körkortsregistret och körkortsbilden jämförs med bilden på föraren som kör för fort. Om utredningen kan peka ut föraren blir det böter.
Alltså så är det bara ägaren till bilen som kan få böter? Min bil står på min pappa, alltså kan inte jag få böter när jag kör den? Och vem är det som beslutar om föraren kan pekas ut? En enskild polis? Det måste vara skitsvårt att vara säker om man ska jämföra med körkortsbilden. Den kan ju vara massor av år gammal! Hela systemet verkar rätt kasst.
Jag tycker att ägaren av bilen automatiskt ska få boten. Att kameran bara kollar registreringsnummret och sen skickas boten per post. Som ägare av ett fordon så har man väl yttersta ansvaret helt enkelt? Man får vara aktsam om vem man lånar ut bilen till. Hur många lånar ut bilar till folk de inte kan kräva in pengar från vid eventuell fortkörning?

Det är så lustigt att ingen känner någon som har fått en bot via en fartkamera. Hur är det möjligt? Även om man är jäkligt aktsam så måste det ju hända ibland att man glömmer av sig och råkar susa förbi för fort?

Dead man's chest.

Jag gillar verkligen de här filmerna. De får mig att må jäkligt bra och jag flinar fånigt när jag går ut ur biosalongen. Johnny Depp rockar dessutom fett. Han är fantastiskt right on i rollen som Jack Sparrow. Dessutom springer han så roligt att jag tjuter av skratt varenda gång! Höga knälyft och vevande armar - smått gay ser det faktiskt ut. Han är ju så himla fin, Mr Depp. Han får bli dagens babe.
Specialeffekterna går inte av för hackor de heller. slemmigare slem-gubbar får man ju leta efter. Och fy fan så rädd jag blev när den gröna gubben dök upp ur intet. Rädd på ett bra sätt, inte rädd som av en skräckfilm.
Att det ska komma en tredje film är inte alls helt fel..

- Hide the rum!

25 augusti 2006

RSS.

Är det någon som kan förklara för mig hur jag använder RSS för att hänga med i folks blog-uppdateringar? Jag vill inte veta vad RSS ÄR utan hur man använder det. Är det samma sak som "Aktivt bokmärke" i firefox? Måste jag använda något speciellt program?
Jag vill på nolltid kunna se om någon postat ett nytt inlägg i sin blog utan att behöva öppna sidan, tar det längre tid än "på nolltid" så kan jag lika gärna öppna hela sidan.

Well? :)

Kass.

På måndag har jag omtenta. Det är den sista delkursen i Konstvetenskap som jag inte skrivit än. Man ska själv välja något från 1900-talets konsthistoria att skriva om, typ en konstnär eller någon jämförelse eller what not. Jag har totalt förträngt den omtentan och har ingen lust ALLS att börja läsa på. Urk Urk. Min första och största instinkt är att skita i det. Såklart.
Det är säker vad jag kommer göra tillslut också.
Jag är sån kass självdiciplin att det är hemskt. Ändå gör jag inget åt det.

Somebody help me!

Jävla skit!

Min hals är tjock och svullen..

24 augusti 2006

Dagens filmtips.

Ni missade väl inte världens bästa film nyss på 4:an? A night at the Roxbury. Helt suverän film! Skrattar så tårarna rinner trots att det säkert är den.. 8:e gången jag ser den!

- Nooo...
- YEEEES!

Dagens byx-tips.

De här byxorna från HM är GRYMT sköna och sitter skitbra. Det känns knappt att man har dem på sig för att de är så mjuka. 198 kr kostar de och du hittar dem här på sidan 3.

23 augusti 2006

*SUCK*

Hur bär man sig åt för att få sina föräldrar att behandla en som en vuxen människa och inte prata med en som man vore 15 och fortfarande bodde hemma och bråkade och slog i dörrarna?
Det spelar ingen roll vad jag säger, de reagerar på samma sätt ändå. Det är så tröttsamt att jag numera lägger på luren när jag hör tendenserna.

Rapport.

Jag hade sådär lagom kul på 24-timmars-jobbgrejen. Vi hade dåligt väder vilket inte gör saken bättre direkt. Dagen gick sjukt segt och jag kom aldrig igång på kvällen trots fri tillgång till vin/öl/cider. Det kanske var fel dag helt enkelt.
Idag är jag seg och trött och hungrig. Var tvungen att sova en stund när jag kom hem - hur kan det vara så SJUKT skönt att somna i sin egen säng?!

Nu är frågan: Las Vegas eller Die Hard?

Och varför är jag så jäkla tät i näsan?!

Sängläge.

21 augusti 2006

Äventyr.

Imorgon är det dags för 24-timmarsgrej med jobbet. Vi ska åka någon stans söder om Sthlm där vi ska ha brandövning och femkamp och middag och fest och sen frukost dagen därpå innan vi ska hem igen. Vi ska ha med oss massor av saker. Den väska jag hade tänkt mig(ryggsäck) räcker ju inte på långa vägar när man ska ha med handduk och lakan. Det tar hur mkt plats som helst ju! Åh, vem fasiken vill släpa på värsta väskan när man ska ut i vildmarken(?)?
Jag har iaf lånat en lång svart tunn regnrock av en kompis. Den räcker nedanför knäna och är svart. Perfekt! Det är nästan så att jag vill att det ska regna så jag kan få ha på mig rocken och se hur alla, efter att de ha retat mig, inser hur fantastiskt bra den är. Nästan iaf.

Jag hoppas verkligen att vi inte ska göra några fåniga gruppövningar. Jag hoppas också att vi inte ska göra något som innebär att man måste:
  • Hänga upp och ned i en trästam.
  • Klättra upp och ned för smala repstegar.
  • Anstränga sig så mkt att man svettas.
  • Skita ned sig.
  • Komma allt för nära L och B.
Det vore däremot helt okej om:
  • Vi får en massa god mat.
  • Det finns hur mkt gratis(eller superbillig) alkoholhaltig dryck tillgänglig.
  • Vi får sova i riktiga sängar och duscha i fred.
  • L och B höll sig så långt bort som möjligt.
  • Ingen kräks i minibussen på väg hem.
Vi ska samlas 07.30. Det är helt sjukt tidigt. Antingen kommer jag somna efter första glaset vin eller som kommer jag bli askalas. Frågan är vilket som är bättre..
Jag ska iaf ta med kameran. *hehe*

Färdiga.

Nu blir det inget mer Enköping. Det gick alldeles för dåligt med säljandet och som det är nu har vi tjänat ca 500kr var. Det täcker bensinkostnaden. Lite tråkigt är det att det tog slut så snörpligt - jag får fysiskt ont av att lämna ett jobb oavslutat och killarna där var jäkligt trevliga - dock inte så trevligt att jag jobbar gratis. Det ska bli spännande att se om jag kommer få några pengar men på något sätt lär det lösa sig.
It better.
Jag råkade svänga förbi Skopunkten på vägen hem och där råkade jag handla 3 par skor. Ops. Men det var jag väl värd?!

Uppdatering:



De översta har jag redan ett par av och de är ljuvligt sköna! Dessvärre är innersulan vit, eller snarare så VAR den vit innan jag använde skorna jämt och ständigt hela sommaren och smutsade ner den. De kostade 99kr nu så jag kände att det var okej att köpa ett par till.
De nedersta har jag i svart. De är dock inte köpta på Skopunkten utan Din sko(tror jag) och är jäkligt sköna, alltså blev det ett par i guld också.
De i mitten var bara fina(mycket snyggare irl än på bild ser jag nu). :)

20 augusti 2006

Söka jobb.

Nu har jag skickat iväg rätt många jobbansökningar och fy fan så läskigt det känns. Blir pirrig och bubblig i magen. Tänk om någon hör av sig. Tänk om jag får komma på intervju. Tänk om de tycker jag är bra. Tänk om ingen hör av sig. Tänk om jag är så pass kass.
Jag kan inte ens känna mig säker på de saker jag verkligen kan. Förstå att skryta om sig själv inför någon okänd. Det går verkligen mot allt.
Nå kommer jag dö varje gång telefonen ringer.

Jag har registrerat mig hos några bemanningsföretag och HERREGUD vilka jävla grejer man ska fylla i. Hos vissa tar det en EVIGHET att komma igenom alla steg för att kunna söka en sketen receptionistjänst! Resursjobb och Adecco tog priset kan jag säga, han aldrig sett maken till komplicerat och onödigt omfattande registreringsprocess. Speciellt dator/IT-avdelningen, det såg precis ut som de bara tagit en massa slumpvis utvalda "dator"-termer och slängt dit i listan. Ingen jävla ordning alls. Under "Laptop-kunskaper"(bara att det finns en sån kategori..) så hade de listat några märken på datorer. Vaddå? Kan man en DELL-laptop så kan man väl en HP-laptop - knapparna sitter på typ samma ställe. Det fattades sjukt många alternativ också eller så är inte Firefix en webläsare eller Thunderbird ett mailprogram.

Nu ska jag se på tv och sen inte kunna somna för att jag kommer vara nervös.

PS.
Hur gör ni andra som söker massor av jobb för att hålla ordning på dem? Skriver ut annonserna? What?
Man vill ju gärna ha lite koll på vad man sökt om någon verkligen ringer..
DS.

19 augusti 2006

Pissig tv-tablå.

Hur är det möjligt att det inte finns NÅGONTING att se på tv en lördagkväll?!

Dödlig fälla - thriller, så den går bort.
Tyst vittne - del 3 av 8, inte sett de tidigare avsnitten - fetbort.
Into the west - del 6 av 6, se ovan.
Rovdjuret 2 - eh? vem kollar på sånt?

BAH! Ò.Ó

Söte Frans.

Den lilla killen som sjunger Whos da man är bara så fantastiskt söt!
Jag erkänner, jag nynnar ofta på den låten utan att tänka på det. Förlåt..

Ingen kickar fotboll som han,
Zlatan, jag sa Zlatan.
Svenskarnas hopp, vår superman
Zlatan, jag sa Zlatan.
I love you, Ich liebe dich
Zlatan Ibrahimovic!

Woho! \o/

(Jag tror det har något med skånska dialekten att göra. Me like.)

18 augusti 2006

Dagens fantasiobjekt.

An Unfinished Life.

Mys-pys-film.
Inga som dör, alla kommer tillslut överens och kommer leva lyckligt till de dör.

Dagens babe - Josh Lucas:

Ledig.

Äntligen en ledig dag!
Jag ska inte röra mig utanför dörren över huvud taget. Jag ska äta och sova och titta på tv/film och kramas med mina tissekatter. That's it.
Dagen kommer avslutas med ett bad och en natt i rena sängkläder. Sweet heaven.

I helgen är det Statoil. Långa jävla pass. Jag ville byta bort dem men som vanligt så är ingen intresserad av att jobba. Jag trodde själva poängen med en lista på extrapersonal var att de var sugna på att jobba när det fanns pass, men det är fel.
På måndag ska vi tillbaka till Enköping och kanske sälja något om vi har tur. Som det är nu har vi tjänat in till bensinen, dvs sisådär 400kr. Nåja, går det inte bättre så lägger jag ner. Rakt av bara. Någon jävla måtta får det väl vara!
Tis-ons ska jag med Statoil-gänget på 24-timmars-tjosan. 5-kamp och middag och alkohol och Gud vet vad. DET ska bli riktigt sweet. Är det något vi kan på vår station så är det att festa. :D

Dags att placera sig i soffan.

17 augusti 2006

Tänk om..

Chansen att jag ens hamnar i topp 100 är typ obefintlig, but still..

Klickelick!

Mitt betyg so far:

16 augusti 2006

Oskarp.

Var tar all tid vägen egentligen? Den måste upplösas i något svart hål eller något liknande. Helt plötsligt så är klockan snart 11. Nyss var den 6. Jag vattnade lite blommor, tittade en stund på tv och nu har hela kvällen gått! Känns hur snopet som helst. :/
Jag skulle kunna somna direkt när jag kommer hem runt kl. 17, men det är ju så tidigt så då håller jag mig uppe och bara sådär är klockan mitt i natten och jag sover alldeles för få timmar och det känns som jag ska DÖ när klockan ringer. Same thing every day.

Jag är aldrig sen till saker. Det bara är så. Är oftast sådär tidig att jag måste vänta. Den här veckan har jag dock kommit på pricken när jag ska vara där. En gång kom jag till och med sent några minuter. Vad är det med mig?! Jag kan inte komma iväg hemifrån i tid. Jag VET hur lång tid det tar att köra men ändå kommer jag inte iväg. De sista 10 minuterna innan jag bör åka försvinner på 30 sekunder och helt plötsligt är jag sen.

Usch. Allt blir helt förvirrat när något sånt här händer. Har ingen koll och känner mig allmänt suddig.

Dagens babe.

15 augusti 2006

Häxskratt.

Tjejen i juryn i So you think you can dance har ett helt sjukt skratt. Det skär in i öronen och sprider sig i hela kroppen. Det gnisslar och skrapar och gör ont. Det slutar aldrig.
Kanske ska byta kanal..?

Dag 2.

Idag gick det inte alls lika bra som igår. Vi fick in en annons på 5000kr.
Grejen är att vi har rätt många på G; vi har skickat ut en drös mail och ska imorgon el. torsdag ringa tillbaka och höra vad de vill ha för annons. Bilhandlare är ett hett tips.
Hoppas hoppas i drar in lite pengar så det blir värt det..

En av delägarna till stället som också serverar lunch är oh så fin. Ojoj..

14 augusti 2006

En dag avklarad.

Första dagen i Enköping över.
Ingenting funkade som det skulle när vi kom tid vid 9, först halv 12 kom vi igång. Papper som skulle vara klara fattades, telefonlinjer var upptagna som skulle vara lediga osv osv. Det är inte så jag blir förvånad men jag borde helt klart sluta hoppas på att saker och ting kommer ändras till det bättre.
Vi drog in 11000 pix(vilket vi kommer få en viss procent av) på en dryg halv dags arbete vilket känns jäkligt bra. Det är mycket som fattas men vi är på rätt väg och de 2 typer jag jobbar med är riktigt trevliga människor! Förhoppningsvis har vi tjänat så pass mycket vid veckans slut att det absolut känns värt det, jag menar - bara soppapengarna tor/dag ligger på 100 spänn. Hutlöst!

Det är jäkligt skönt att jobba normala arbetstider. Lite kort dag kanske - 9 till 16 - men ändå. Man åker när andra åker och kommer hem när andra kommer hem. Kvällen är ledig. Det är nice. Me like..

13 augusti 2006

Brokeback mountain (spoilervarning).

Nu har jag också sett den. Säkert sist av alla, but still..
Det var en deprimerande film. Gripande historia och ett alldeles för hemskt slut. Jag gillar inte när filmer slutar på det där sättet. Lovers ska FÅ varandra. Basta.
Tempot var lite mysko också, långsamt men ändå snabbt.
Och ja, första.. eh.. "kärleksakten" var smått chockerande, och då anser jag mig inte vara så värst pryd..

Jake Gyllenhaal är GRYMT läcker..

Redo att söka jobb..

Äntligen, äntligen har jag knåpat ihop min CV och ett medföljande brev. Jag fick hjälp av E som sökt typ alla jobb som finns i något år och precis fått ett som verkar hur bra som helst. Hennes sambo ska också titta på grejerna och se om det ser bra ut eller inte.
Allt som fattas är kopior på betyg, utdrag på betyg och arbetsgivarintyg sen är jag redo att ge mig ut i jobbsökarvärlden. Det ska bli.. spännande. Tror jag.

Det är iaf en mycket trevlig känsla att få se alla ens meriter nedskrivna på ett papper. Man kan ju rätt mkt ändå! Att det ska vara så svårt att inse. Att det ska vara så svårt att vara stolt över. Jag har massor av bra egenskaper och kan jäkligt mycket. Så är det med det. :)

12 augusti 2006

Awww..

Nu sov mina tissegrisar ihop i en hög för första gången!
Eller okej, första gången jag såg dem sova ihop. Direkt när de märkte att jag tittade så hasade de ifrån varandra en bit.
Tulle tulle.. ♥♥

Duktig.

Sådär. Nu har jag fullfört mina familjära plikter - installerat om brors dator och fört över pappas bilder till deras dator. Allt i utbyte mot mat, lite vin och några ostbågar.
Imorgon ska jag hämta ut en drös(tre) paket på posten. We, jag ÄLSKAR paket!

Nu ska jag sova.

11 augusti 2006

Party!

Ja ja ja. Jag har jobbar klart mina 7 dagar på raken!
Ja ja ja. Jag är ledig i hela 3 dagar!

Förresten så kanske jag vill ha en sån här istället..

10 augusti 2006

Avslöjade?

Okej, nu vill jag veta vilka som är här inne och tjuvläser utan att någonsin säga något!
Spill it! ;)

9 augusti 2006

Oh, crap.

Nu har jag hittat något mer jag vill ha..

En Sony Ericsson Z530i. Den är SÅ fiin och liten och kostar under 2000kr.
Jag hittade några lådor med den på jobbet, som jag antar att vi ska sälja såsmåningom, med Felia kontantkort(som jag antar att man inte behöver använda?). Hrm. Sugen blev jag.
Min stackars gamla Z600 har gjort sitt kan man säga. Den stänger av sig själv och hänger sig titt som tätt vilket är rätt irriterande.
Hrm. Får se hur det går med Enköpingsgrejen.. Cash cash..

8 augusti 2006

Ojdå.

Och nu ska jag Enköping tur och retur. Det var oväntat..

7 augusti 2006

Heliga kor?

Vad är det egentligen med lastbilar och bussar?
Får de verkligen köra precis hur de vill?
Det kanske är så att de inte alls behöver lämna företräde?

Jag bara undrar då det är det intryck jag får om och om igen. De får bara byta fil lite hur de vill utan förvarning eller hänsyn till de bilar som redan ligger i filen de ska över i. Att någon kommer i hög fart bakifrån verkar inte bekymra dem alls utan det är ju bara att blinka och svänga. Herregud, de är ju stora och tunga och kan köra över vem som helst och då får man göra lite hur man vill helt enkelt. Om man se blinkar lite ilsket så får man 423659 extraljus i backspegeln när man väl kommit om och tappar synen i 10 sekunder.
Bussar i linjetrafik är värst. De har ju tider att passa och då får alla andra trafikanter snällt vänta. Det är väl fan inte vårt fel att chaufförerna inte fått tillräckligt med tid till sin linje?!

Jag blir så sjukt irriterad på folk när jag kör bil. Var har vissa köpt sitt körkort egentligen?! Vet de inte om att bilen har backspeglar? Vet de inte om att det finns fler växlar än 3 och att bilen är utrustad med något som kallas blinkers?!

BAH!

6 augusti 2006

Tröttare än tröttast.

Bilstereon på aphög volym. Sjunger med så högt jag kan.
Händerna på ratten - 10 i 2. Dricker Red bull och äter choklad.

Annars skulle jag garanterat somnat på vägen hem.

4 augusti 2006

Jobbångest.

Jag har precis drabbats av ett allvarligt fall av jobbångest. Ont i magen och illamående.
Ska jobba 17-03 i två dagar, 17-23.30 i 2 dagar, sen ledigt i 1 dag(woho) och tillsist 2 dagars 17-23.30 igen.
Vill inte vill inte vill inte vill inte.
Speciellt inte de här första passen till 03. Det suger så jävla hårt! Dessutom ska jag jobba med B inatt. B är inte alls rolig att jobba med, jag blir mest förbannad när jag jobbar med honom..
Fulla jobbiga kunder. Otrevliga och högljudda och långsamma och illaluktande. Drägg.
Korv korv korv korv. Räksallad.

3 augusti 2006

Ögongodis.



Färdig!

Gröna fingrar?

Nu har jag varit en sväng på Plantagen och köpt balkongblommor. I augusti. Det fanns inte så mkt kvar kan jag säga men det blir röda begonier i balkonglådorna, en stor gul krysantemum i stora krukan och någon silverhängväxt till ampeln. Helichrysum står det på kvittot men den lär ju kallas något annat..
Förutom att allt detta ska planteras så ska jag ta skott från mina Svärmorstungor och min Garderobsblomma som också ska ner i jord. Uhu. Jag fasar. Jord överallt och "hjälpsamma" katter överallt.

Datoruppdatering..

Jag fick äntligen(minst sagt) tummen ur röven och pillade lite med minnena i datorn och det har, mycket riktigt, visat sig att ena minnet är pajj. Det är alltså därför datorn betett sig som en jäkla mupp den senaste tiden. Det var inte ens jobbigt att kolla upp men ändå så har jag inte gjort något åt det på flera månader.
Story of my life..

Intresseklubben noterar?

---
Jag blev tvungen att aktivera den här jäkla word verification-grejen tillslut ändå. Jag har väntat in i det sista men nu får jag jobbiga spam-kommentarer titt som tätt så nu gick det inte längre. Förlåt..