30 september 2006

Vill ha.

Missy Elliott - Respect M.E

Bo Kaspers Orkester - Hund

Justin Timberlake - Futuresex / Lovesounds

För långa pass..

Jag. Har. Så. Jävla. Ont. I. Fötterna.

12h idag och 10h imorgon.

29 september 2006

Hjärnblödning.

Det kan inte vara bra att vara så lättirriterad som jag är. Vissa saker i trafiken gör att jag ser rött. Det börja krypa i skinnet på mig och helst vill jag köra över folk.
När jag for till jobbet imorse vid halv åtta var jag nog nära en hjärnblödning. På E4:an söderut precis efter södra rondellen i Uppsala är det ett vägbygge(de håller på med nya E4:an) och 2 filer går ihop till 1. Några hundra meter innan dess blir det omkörningsförbud och då ska alla ligga i höger fil. Eftersom det var rätt mycket trafik där när jag for så var det en lång kö. Alla normalt funtade människor smyger sig in i höger fil tidigt och håller sig där, för filerna går ju som sagt ihop en bit fram. Men sen finns det de här j*vla asen(ursäkta) som kör förbi heeeeela kön och heeeela förbud mot omkörningsbiten och sen blinkar ilsket för att komma in i högerfil precis innan 2 blir 1.
Jag blir GALEN. Hur tänker de egentligen? Jag vill verkligen veta. Anser de sig ha så mkt mer bråttom än vi idioter som ligger till höger? Är de viktigare än oss? Står de över lagen? Tror de det inte märks?
När jag var på väg fram till 2 blir 1 så ser jag hur en BMW(såklart) kommer susandes bakom mig till vänster, han kör förbi alla luckor som finns och tränger sig in precis framför mig utan att blinka eller titta om det finns plats. Vad spelar det för roll att tuta på en sån? Jag borde ju ha kört på honom. Ops liksom.
Det var givetvis en medelålders karl. En sån som ser för stor ut för sin bil, trots att han har en gigantisk BMW. Det är inte så att han sen försvinner i ett dammoln, utan han puttrar på fint i drygt 110.

Jag vill ha en megafon på taket så jag kan få skrika könsord till as som han.

Huvudbry.

Meningen är att jag ska sova nu. Jag ska upp halv 7 för att jobba imorgon vilket är typ 4h tidigare än när jag brukar gå upp annars. Självklart kan jag inte sova. Min hjärna går på superspeed och jag kan inte släppa min planering inför morgondagens upprensning i sovrummet(efter jobbet då).
När jag väl bestämt mig så kan jag inte sluta tänka på det innan det är klart. Egentligen borde jag sätta igång nu när jag är uppe i varv men det känns mindre lyckat.
Jag ska äntligen ta bort överdelarna till bokhyllorna i sovrummet. De är samlingsplatser för skräp. Allt skit som inte har en egen plats hamnar där och det ser förjävligt ut! Jag har redan planerat vad jag ska kasta, vad jag ska spara men bära ner i förrådet, vad som ska flyttas till ett annat bättre ställe osv. Dörrarna och lådorna till nederdelarna av bokhyllorna har lister och de vill jag ha bort. Frågan är om man kan göra det själv eller om man ska lämna in dem. Var lämnar man in sånt? Kostar det skjortan? De måste ju målas(lackas?) om efter det att listerna är borttagna..
Jag hoppas att den stora stereon inte är FÖR stor för bokhyllan i vardagsrummet. Vore perfekt om den passade där. I vad ska man förvara rullar med presentpapper? Jag har säkert 10 st. Jag måste flytta in alla smycken och hårtjosan i badrummet, men hur ska det förvaras? Eller så måste jag hitta en smart förvaring till det i sovrummet.
Osv osv.

Ni ser, hur mkt att tänka på som helst!

27 september 2006

Say what?

Igårkväll fick jag ett sms från en tjej som jag inte pratat med på väldigt länge. För ett år sen var vi rätt bra kompisar men sen kukade hon(enligt mig) ur och det hela nådde sin kulmen på min födelsedag och efter det hade vi ingen kontakt. Jag ringde upp henne, kanske någon gång i våras, för att göra ett försök att återuppta kontakten. Vi träffades en gång. Jag gjorde några fler försök efter det och visst, hon svarade men hon tog aldrig kontakt själv så då gav jag upp.
I smset jag fick igår bjöd hon in mig på sitt kalas på lördag. Helt out of the blue. Helt konstigt.
För det första så kan jag inte gå, jag jobbar. För det andra så VILL jag inte gå för det kommer vara en massa muppar där och för att hon bjuder in mig 3 dagar innan. Varför så sent?
Jag har inte svarat på meddelandet än för jag vet inte vad jag ska skriva. Egentligen vill jag skriva något vasst, men det kanske är onödigt och barnsligt?

Det skulle inte förvåna mig om hon kommer läsa det här nu. Typiskt min.. otur?

Vrålapor.

Jag gillar programmet Amazing race. Jag vet inte hur många säsonger det finns men jag har nog aldrig sett från början utan när det varit sådär 5-6 par kvar. Igår(tror jag) började det en ny omgång med typ 12 par och det är inte alls lika bra när de är så många. Dessutom är alla så satans skrikiga. Vrålar om allt och pratar ständigt med sjukt hetsig röst.

På tal om högljudd så pratar en kvinna som går bokföringskursen MED VÄLDIGT STORA BOKSTÄVER. Trots att det är knäpptyst i rummet så nästan skriker hon. Jag vet att hon inte alltid låter så för när hon pratar med någon enstaka person på rasten t.ex. så använder hon normal volym.
Mycket mysko.
Det är så alla rycker till när hon börjar prata.

Fjant och hans rumpa.

26 september 2006

Vår nya försteman.

En försteman på Statoil är den som står under stationschefen som är högst. Förstemannen har ekonomi- och personalansvar. Vi har fått en ny försteman eftersom vår gamla övergav oss för en ort 70 mil norrut och nu kan alla som tidigare gnällde på honom käka upp sina ogenomtänka ord för den nya förstemannen är INGET att hänga i granen.
Han började när sommaren började då vår statoilschef var borta på utbildnings-tjosan(och hade så varit 2 månader innan puckot började och till kanske en månad efter puckot började). Jag jobbade en massa extra när han precis var ny, många morgonpass, så jag var där när han _skulle ha varit_ där. Ja, det är sant, han kom försent under hela sin första tid på stationen. Magiskt så upphörde det när stationschefen kom tillbaka från sin utbildnings-grej.
Även en försteman går på schema. Visserligen inte skift som alla andra, men ändock ett schema.
Trodde han inte att vi skulle lägga märke till det?
Hur kan man ens komma på tanken när man är NY på ett ställe att bete sig på det viset?
Ska inte han sätta exempel? De regler vi har borde ju åtminstone HAN följa!
Sen stationschefen kom tillbaka så går även förstemannen på skift-schema vilket innebär att han jobbar kväll och helg istället för enbart dag. Alltså byter han av folk. Ändå har han inte lärt sig. Ändå dyker han inte upp i tid.
Förutom detta så är han jävligt lat, orättvis och innehar INGA chefsegenskaper what so ever.

Jag gillar alltså inte honom, om nu någon har missat det. Han stör mig som fan. Direkt när jag hör att det är han som ringer så blir jag ARG och vill tacka nej till pass bara för att det är han. Det är inte alls speciellt bra då jag verkligen behöver pengarna..

Äventyr på posten.

De har en lustig känsla för service på mitt posten-substitut. Det måste vara de två äldre karlarna som äger kiosken, en rundare och lite gladare och en smal och tvär. När de blev ombud för posten så var de nog bara de två gubbarna men sen så ökade antalet postärenden rätt radikalt och de har varit tvungna att skaffa hjälp. Nu har de två yngre killar som är där ibland och som faktiskt är riktigt trevliga men alla som avverkats fram till dessa två har inte varit lika trevliga. Vresiga tuggummituggande ungdomar som jobbar i slow motion och är allmänt kassa. Jag tycker att det är så konstigt att dessa två äldre herrar inte på en gång sett att det inte kommer fungera med de typer de hittills anställt.

Det var den smale vresige gubben som hade hand om paketutlämningen idag när jag var där. Han hjälper 2 personer före mig och sen, helt plötsligt, när det är min tur så är det viktigare att plocka upp en kartong av postens gigantiska blå färdig-att-skicka-lådor. Det står 5 personer bakom mig i kö som väntar med avier i händerna och alla står vi på rad och tittar på karln när han börjar plocka upp de här blå paketen. Jag kan inte tänka mig att det är en sån åtgång på de där största lådorna att han måste plocka upp dem därför så varför gjorde han det?
Det är inte så att han är ensam där. De två yngre killarna är där och står i kassan och hans rundare kollega kom precis in genom dörrarna och in bakom kassalinjen.
När han plockat upp hela lådan med kartonger DÅ kan jag få hjälp. Inget leeende eller något utan han bara tittar på mig tills jag sträcker fram lappen.
De kan inte säga "Så var det färdigt" heller när han peepat in de streckkoder han ska utan han lägger paketet en bit bort på disken, jag väntar, han tittar på mig, jag väntar lite till och ser allmänt osäker ut, han säger surt "Det är klart nu!!", jag grabbar paketet och skyndar därifrån.
Just DET beteendet har båda de där äldre karlarna.
Otyg!

25 september 2006

Prutt-posten!

Det låg en avi från HM på hallmattan när jag kom hem med all mat och jag hann åka dit och stå i kö en stund innan jag kom mig för att titta på lappen och se att det var först efter kl. 16 man fick hämta sitt paket. *SUCK* Jag blir så irriterad, både på mig själv och på det där jävla systemet. Får jag en avi så tycker jag automagiskt att det ska betyda att mitt paket är på plats. Jag HATAR att vänta. Jag vill ha på en gång. Dessutom så får man ju vänta i veckor på att HM ska skicka sina jävla paket och sen är paketet inte ens på plats när man får sin avi.

Överreagera? Jag?

Pank 2.

Räkningar betalade. Storhandling(äntligen) av människomat och kattmat. Inte så mkt pengar kvar på kontot som vanligt. Jag vill vara RIK.

Nu ska jag plugga lite bokföring. :P

24 september 2006

Pank.

Om 49 minuter är det löning.

To do.

Bara för att reta mig själv har jag gjort en lista på saker som behöver fixas i lägenheten..

Sovrum:
  • Måla om - vitt
  • Expedit bokhylla från IKEA som rumsdelare
  • Byrå
  • Sängbord
Vardagsrum:
  • Måla om - vitt med brun fondvägg.
  • Hylla i ek över soffan
  • Fåtölj till bokhylledelen
  • Stor växt/lampa till det tomma hörnet
Klädkammare:
  • Fler hyllplan upp till taket på höger sida(väskförvaring)
  • Hyllor för skoförvaring
  • Dubbla klädstänger
Förråd:
  • Lagerhyllor och kartonger
  • Klädstång/tyggarderober
Hall:
  • Måla om - kanske gult..?
  • Bra liten förvaring av jackor och skor.

23 september 2006

Återhämtning pågår.

Everything is back to normal. Katterna sjönk utmattade ihop i varsin hög när hunden lämnade oss. Jag också. Det är som att ha ett barn här som man måste underhålla hela tiden, förutom när hon äter eller sover då. Katterna, de fungerar av sig själva. Man behöve rinte springa runt och passa på dem eller roa dem så de inte börjar protestera med höga skarpa skall som ekar i trappuppgången.
Tur att hon är söt, vovven.

22 september 2006

Läsvärt.

Nu har jag utökat min lista på Läsvärt här till vänster. Det tar ett jäkla tag att gå igenom folks listor och försöka hitta något som är bra. Det finns förvånansvärt mycket skit där ute. Ja, jag har rätt att säga det eftersom min blogg är det mest välskrivna, berörande och intressanta ni kan hitta..
Varför är det så många som "tar en paus"? Vad är det för jäkla fasoner? Har man väl börjat så får man fan se till att fortsätta till världens undergång.
Nu har jag ont i ryggen och i nacken och i armen efter att ha läst alldeles för intensivt och länge från en datorskärm.
Tror hunden ska få kissa och sen ska vi sussa. Jag och djuren.

Pomsan på besök.

Det är bäst att ligga vid mina fötter under skrivbordet med ryggen motväggen så man inte kan blir överaskningssnusad på av någon av de där konstiga katterna..


Och så här fin är hon i närbild.


Självklart dyker Fjant upp som gubben i lådan..

Kalas!

Om 3 veckor fyller jag år och jag har haft kalas med massor av fika de senaste åren. Jag fick nyss för mig att det är tråkigt med fika och att jag borde hitta på något annat istället, men sen kom jag till insikt och insåg att kalas blir perfekt.
Skulle jag bjuda på middag så måste jag antingen välja ut några personer som får käka och några som får komma senare på fika eller göra någon sorts buffé som räcker till alla. Mycket jobb.
Eftersom jag, och de flesta jag känner, är förtidstanter som hellre är hemma än går ut på krogen(småbarn, inga pengar, ingen lust) så känns det dumt att ens föreslå något sånt.
Alla gillar fika. Och jag kan fixa fika i STORA lass. Kakor och bullar och tårtor.

Se där. Det blir fika helt enkelt. :)

Knark.

Valerina natt är inte för mig. Jag har drömt äckliga sjuka mardrömmar hela natten och vaknat i panik. Dessutom kände jag mig full och helt borta när jag väl vaknade till. Otroligt obehagligt..

21 september 2006

Gulle-pappa.

Imorgon kommer mina pärons vovve hit. Jag ska nämligen vara hundvakt i ett dygn för pappa ska ta med mamma på en överaskningsövernattning på Grythyttan(persionat) med gourmet-paket och grejer. Det ÄR ju för sött att min kära buffliga pappa kommer på en sån idé, jag blir alldeles varm. Han lät faktiskt lite generad när han ringde och berättade och undrade om jag kunde passa hunden. Aww.. Tulle. :D

Lika som bär.



Båda böckerna:
* Omslagsfoto: Fredrik Stjernfeldt
* Omslag av Helvetica, Malmö

Mycket mysko..

Hönsmamma.

Jag borde tvätta Affe. Och då menar jag duscha hela honom och tvätta 2 gånger med schampo. Han är sådär skivig i pälsen på bröstet och magen, dessutom är han ljus så det syns så mkt mer på honom än på Fjant. Usch. Även om han är snällast i världen så känns det så hemskt för han kommer hata det och titta på mig med superstora ögon och se SÅ sårad ut. Jag kommer skämmas. Han kommer sura.
Fan vilken wuss jag är.

20 september 2006

Ekonomi är krångligt..

Idag började bokföringskursen på Medborgarskolan här i Uppsala. Vi är.. 9 personer tror jag och medelåldern är rätt hög. Vi är 3 under 30 skulle jag tippa(varav en jäkligt fin pojke) och alla utom 1 är av kvinnligt kön. Läraren verkar kunnig tycker jag, hon går lite fort fram ibland med det är det fler än jag som tycker så det ordnar sig nog. Det är mer avancerat än jag kunde ana, redan första tillfället visade tydligt på det. Hur lyckas man egenligen hålla koll på alla konton med debet och kredit och på vilken sida ska summan stå och på hur många ställen ska summan läggas till och dras och jag vet inte vad!? Jag kommer måsta läsa i förväg så jag inte sitter där som en jäkla fågelholk när vi väl ha rlektion.

Vi hade stora problem att hitta rätt sal när vi kom dit. Man kan gå in från två håll, i två olika trapphus, men de båda trapphusen leder inte till alla våningsplan så där irrade vi omkring rätt länge innan vi äntligen kom på plats. När alla äntligen sitter ner kommer det 2 vaktmästare som ska göra rent tavlan med någon jäkla spray. När det är färdiga(!!!) visar det sig att en tant är allergisk(hon använda sån astma-spray) så vi får byta klassrum. Kunde hon inte sagt det på en gång?! Jag blir fan galen på sånt.
När alla satt sig ner i nästa klassrum ja då ska vi byta igen för då blev ett större och ljusare ledig och DET är ju mkt trevligare så. I don't care. Bara börja någon gång!

Nåja, nu vet jag iaf att jag ska gå via.. den andra ingången. Så det så. :)

19 september 2006

Asian Jessica.

Det här är så roligt att jag gråter..

Räkna får?

Och nu kan jag inte sova bara för att jag ska upp imorgon. Jag blir fan tokig på att ligga och snurra i sängen. Min tankeverksamhet ökar markant vid tillfällen som dessa och tillslut går det inte att sluta! Dessutom så har jag, av någon anledning, halsbränna.
Man kan tro att insomnian beror på att jag är nervös inför imorgon, men jag är inte nervös. Det känns bra och jag ser fram mot det. Det är klart att jag har lite pirr i magen, men bara alldeles lagom mycket..

Jag ÄR trött men det vill sig bara inte.

18 september 2006

Stegräknare 2.

Hm. Idag jobbade jag 6.5h och gick 1923 steg. Det här går inte ihop riktigt..

17 september 2006

Härliga chefsegenskaper.

Jag bad min chef, för minst 4 veckor sen, att skriva ett intyg åt mig eftersom jag söker jobb och kommer att behöva det vid eventuella intervjuer. Inget har hänt och jag har ringt och frågat om intyget vid minst 3 tillfällen och han har lovat att han ska fixa men han HAR ju så mycket att göra och han får ju aldrig sitta i fred framför datorn och skriva det.
När jag, i fredags, fick veta att jag skulle till Mayday på tisdag och att de vill att man ska ha med sig alla papper så ringde jag direkt till chefen och sa hur det låg till och att jag behövde papperet innan tisdag. Absolut, sa han. Jag ringde på fredag förmiddag. När jag sen kom till jobbet strax före 17(skulle alltså jobba) så var han kvar men han hade inte skrivit papperet. (!!) Innan han gick så sa han att jag inte skulle oroa mig utan han skulle fixa detta innan tisdag och ringa när han skrivit det.
Grejen är att han inte kommer att komma in under helgen och alltså kommer han skriva det på måndag. Han kan inte skicka det till mig via posten för då hinner det inte fram och han kan inte maila det för då får jag ingen underskrift. Alltså kommer det sluta med att jag får ringa själv igen på måndag och fråga och sen ge honom 2h innan jag måste åka dit själv enbart för att hämta papperet. Det blir 6 mil enbart för ett papper han haft en månad på sig att skriva och ett flertal tillfällen att lämna det i mitt fack så jag kan hämta det nästa gång jag jobbar.
Till saken hör att det inte är något långt intyg som ska skrivas utan bara kort hur jag jobbat och hur bra jag är. Det finns tom mallar för hur dessa intyg ska skrivas på personal-portalen(jag har själv letat upp dem) så egentligen behöver han bara fylla i mitt namn i den förskrivna mallen och printa ut.

Jag vet fan inte vad man ska säga. Det är helt otroligt..

Stegräknare.

10.5h på Statoil ger 1933 steg. Jag trodde det skulle vara många fler..

15 september 2006

Mayday!

På tisdag ska jag träffa en person på Mayday bemanning. E, som fått jobb genom dem, rekommenderade mig och tjejen ringde på en gång. Självklart låg jag och sov - lätt hänt när ingenting händer på dagarna.
Det är ett steg i rätt riktining iaf..

14 september 2006

Kräk-Göran.

Jag tycker att partiledardebatter är pinsamma. De beter sig som barn som pekar och beskyller varandra och plockar fjantiga poäng från en rövslickande publik.
Jag får spasmer av att titta på Persson. Han är vidrig! Dryg och mästrande och nedvärderande och allmänt.. BLÄÄRK.

Det var min input för idag.

Inreda klädkammare..

Jag vill göra om i min klädkammare.
Som det är nu blir det bara en samlingsplats för en massa bråte som inte har någon bättre plats och som tillslut tar upp hela rummet. Jag rensar ut ibland, kastar bort och bär ner till förrådet, men det hjälper ju ingenting när den är så fel inredd. Det finns en massa space upp mot taket som borde kunna användas på något sätt men som ju är outnyttjat. Egentligen vill jag bara att det ska vara kläder, skor och väskor där inne. Som en riktig klädkammare. Men jag vetifan hur det ska gå till..
Jag har helt sjukt många väskor. Det är nästan lite obehagligt att börja plocka i dem för jag hinner förtränga hur många de är. Så många att jag inte använder hälften av dem för att jag glömmer bort att jag har dem. Det är rätt illa.
Jag har helt sjukt mycket kläder också. Hälften ett par storlekar mindre än min nuvarande storlek så de har jag faktiskt packat bort, men ändå! Massor av kläder!

Iaf. Det är så mkt som borde göras om där inne så det kommer kosta skjortan. Målas och fixas och sånt..

13 september 2006

****** i armhålan?

När jag blev förkyld för snart 3 veckor sen så svullnade en körtel i min vänstra armhåla upp. Det har hänt några gånger förut när jag varit sjuk så jag tänkte inte mer på det. Den här gången så är det dock annorlunda. Den är sjukt öm och när jag rör armen så kan jag "komma åt" den på något sätt så det sticker till och gör sådär tårar-i-ögonen-ont.
För några dagar sen så blev jag öm precis på insidan av vänster arm ovanför armbågen, precis som jag skulle ha ett blåmärke där men det har jag inte har det visat sig utan det ömma hör ihop med körteln på något sätt. Om jag sträcker upp armen rakt upp så gör det ont i både körtel och icke-blåmärket. Så nu har jag cancer. Japp. Cancer i armhålan.

Ja, jag ska ringa sköterska imorgon.

Edit:
Sköterskan tyckte att jag skulle ringa efter en akuttid eftersom det gjorde så ont och inte gick över. Hon lät inte märkbart tagen så jag kanske inte har cancer iaf..

Äggkokare och val.

Jag har köpt en äggkokare. Det är lite lite pinsamt med mest bekvämt för jag tycker verkligen att det är jobbigt att koka ägg. Det vill jag göra på morgonen och så måste man stå och passa så det inte börjar stokkoka så äggen går sönder och sen måste man passa så man inte skruvat ner för lite/mycket osv osv. Den här stoppar man bara in i väggen och så hokuspokus så har man färdiga ägg..!
Det är faktiskt värre med folk som har elektriska potatisskalare eller salladsslungor eller annat onödigt. Så det så.

Idag röstade jag också. Trodde det skulle vara massiv kö där vid kl. 13 med icke. Det var jag och 2 pensionärer på kassaservice. Jag måste säga att det är rätt svårt att vara helt hemlig för sina medröstande när alla röstsedlar sitter på utsidan av båset. Det kan ju inte vara ekonomiskt att alla tar med sig en hel hög papper in bara för att ingen ska kunna gissa på vad de ska rösta.
Nåja, jag hoppas jag gjorde rätt. ;)

12 september 2006

(blank)

Idag har jag inte gjort någonting förutom att sova, läsa bok/tidning och titta på tv.
Till mitt "försvar" så är faktiskt tisdagkvällar späckade av glassiga amerikanska serier.. Laguna beach, Real world, Gilmore girls, Desperate Housewifes, Hotel Babylon. Jag är helt slut!

Till saken hör att det inte är roligt att inte ha något att göra. Det är dödens TRÅKIGT. Dessvärre kostar ta mig f*n allt pengar och det har jag inte så.. Det är billigast att stanna hemma.
Gud så tragiskt det låter.. :(

11 september 2006

Vidrigt.

Jag såg Insider inatt, det handlade om Sverigedemokraterna. Visst är Insider ett program som är rätt duktiga på att vilka saker och de är rätt ensidiga och Robert ser rätt löjlig ut där han står och är så tuff så tuff men ändå. De har ju inte fel i den fakta de presenterar.
OM det nu är så att SD verkligen har rensat ut slöddret och tar avstånd från det, varför heter de samma sak? Varför startar inte den gruppen av hedliga karlar(..) ett NYTT parti så inte folks "fördomar" behöver förfölja dem jämt och ständigt..
Jo, därför att det de säger är BS. Punkt slut.

För snäll?

Det räcker med att mamma nämner att hon har glömt att köpa en lärarkalender. Hon ber mig köpa en OM jag ska ned på stan någon gång och hon vill absolut inte att jag ska åka ner enbart för att köpa hennes kalender. Men vad fan. Idag ska jag ju en sväng till dem så då måste jag ju ha med mig kalendern för hon behöver ju den nu, skolan har redan börjat. Alltså måste jag åka ner på stan enbart för att svänga in på LundeQ och köpa den sablarns kalendern.
Ja, jag är för snäll. Men man kan ju vara värre saker än så.. :)

10 september 2006

Söka söka jobb.

Nu har jag skickat ut 5 jobbansökningar till. Jag söker alltså receptionist/sekreterar/assistent-jobb i Uppsala och Sthlm. Det finns inte mycket alls i Uppsala kan jag säga, men desto mer i huvudstaden. Dessvärre så måste jag sålla rätt bra där, jag måste hamna rätt centralt för att det ska fungera att pendla. Ett ställe någonstans söder om stan är inte så bra då.. :)
Nåja, jag har inte gett upp än iaf. Jag VET hur svårt det är och räknar inte alls med att jag ens ska hitta något. Men jag har sett det hända på nära håll så jag vet också att det inte är helt omöjligt.
Några svar på de jag skickat hittills jag jag faktiskt fått. De har önskat mig lycka till med mitt jobbsökande under hösten och bett om att få behålla mina uppgifter om något skulle dyka upp och det är ju helt okej. Jag får svar iaf! Inte bara kalla handen! :P

När jag läst bokföringskursen(som jag nu anmält mig till) så kan jag ju faktiskt söka alla ekonomiassistentjobb också. Det ligger rätt många sånna ute ska jag säga..

Lazy day..

Det var trevligt igår. Jag somnade vid 5 tror jag. Det var iof mest P:s fel. ;) Sov till 14, åt frukost och sen tillbaka till sängen.
Det är så nice med en dag att ligga i sängen och läsa bok eller titta på tv utan att få dåligt samvete. Nya sängkläder och gosiga kissekatter. En oläst kriminalroman - me love.
Det är sol ute så egentligen borde man väl åtminstone sitta på balkongen.. Men näääeee..

Imorgon ska jag nog rösta.

Varför..

.. är jag som fullast och mest på G när kvällen är över och folk ger upp?!



Och varför lägger jag ut en bild på mig själv?

9 september 2006

Lördag i Uppsala.

En sväng på stan med mina kära päron. Vi kikade i resekataloger eftersom de (tydligen - ingen berätta ju något för mig längre) ska iväg över nyår när pappa fyller 60. De vill åka på kryssning på Nilen. Jag är inte alls avundsjuk. Det är ju inte alls precis de vi läste om i Konstvetenskapen.. *mutter*
Vi fikade på Unico också. Det har bara goda saker där. Mamma noterade att det var en låg medelålder på det stället. Det gör dock ingenting när allt smakar mums.
Jag köpte en stegräknare på Clas Ohlsons som jag givetvis var tvungen att sätta på mig på en gång och jag kan meddela att från stan och hem går jag 1334 steg. Man ska gå 10000 steg/dag.

Det verkar som jag kommer bli av med mina Dr. Martens som jag tänkt sälja i flera år men aldrig fått tummen ur. Men NUSÅ. :D

Snart - middag och viiiiiin..

Muhahaha..

http://www.expressen.se/index.jsp?a=678767

8 september 2006

Klantigt BBB.

Igår eller i förrgår fick jag ett erbjudande från BBB i samarbete med Musicbrigade. Det kom på blankt papper vikt tre gånger och ihopklistrat på EN punkt med sånt "kupong-i-tidning-klister" som man lätt kan öppna och sen försluta igen.
I brevet står både mitt användarnamn OCH mitt lösenord.

Nu beklagar BBB det inträffade i ett brev på sin hemsida och ber deras kunder att byta lösenord snarast.

"Misstaget var att vi inte tydligt nog uppmärksammade dig på att brevet innehöll dina personliga inloggningsuppgifter. Därför finns det en risk att du – om du inte var intresserad av vårt erbjudande – handskades med brevet som man ofta gör med reklam: slängde det i soporna eller la det på ett annat lättåtkomligt ställe."

Det är väl inte bara det att man kastar bort brevet som vanlig reklam. De som hanterat brevet till det kom till min dörr har ju hur lätt som helst kunnat öppna och kika och sen stänga utan problem.
Åh, så idiotiskt!

Shopping!

5 gröna växter för 100kr på Plantagen. Hello?
2 filtar(eller plääädar som det heter nu för tiden) till lägre pris på IKEA. Hello? Jag höll mig även från att köpa det överkast jag vill ha för jag tycker 299kr är så dyrt.. Jag fyller ju år snart så. :)
Hämtade ut paket (med 1 av 2 toppar jag väntat på i en evighet) på Kvarnen. Det är lika intressant varje gång jag hämtar ut paket och det är lite kö, hur folk börjar sucka och stöna och byta fot var 3:e sekund. Vad är problemet?! Det är kö! Man får vänta! Det går inte fortare för att man är sur och störig!
En sväng förbi Willys för wc-papper också och sen hem. Allt klart före kl. 14. YEY!

7 september 2006

Dagens babe.



Yes yes yes!

Jag har lagt upp gardinerna i vardagsrummet. ÄNTLIGEN.
Förstår inte varför sånt alltid känns så jäädra jobbigt. Jag har dragit ut på det sen jag flyttade in vilket är typ.. 2 år sen nu. Pinsamt. Det ÄR ju jobbigt för man blir irriterad och svettig men själva jobbet är inte jobbigt i sig. Nåla lite, stryka lite, klippa lite och sen stryka fast den där remsan(nej, jag syr inte upp gardiner till min mammas stora fasa).
Nåja, nu är det iaf klart! Och det ser så mkt bättre ut.
Jag drog ut gardinerna mer åt sidan också så nu syns hela fönstret vilket också gjorde stor skillnad. Imorgon måste jag till Plantagen och hitta 2 gröna(billiga) växter som kan stå i fönstret eftersom det blev rätt glest nu när gardinerna inte tar sån plats.
Japp japp.

*mäkta nöjd* :D

6 september 2006

Fling.

Mer pinsamt än de sämsta puckona i Idol. Mer pinsamt än när de kissar på golvet i BB. Mer pinsamma än alla idiotiska hammarby-supportrar tillsammans. Mer pinsamt än ALLT annat överhuvudtaget.
Hur i hela helvete kan TV3 satsa på ett sånt program?
Hur kan Josefin Crafoord vara programledare?
Hur kan folk ställa upp och förnedra sig på det sättet?
Nej, det är inte en kul grej. Nej, ingen av de som är med upplevs på något sätt avslappnade och on top of things. Det är krystat och generande och PINSAMT.
Vem kom på den briljanta idén?
Vem tyckte att det programmet var värt pengarna?

JAG FÖRSTÅR INTE.

5 september 2006

S M Ä R T A.

AH. Denna mensvärk. Jag DÖR.
Jag gick nästan och gnydde för mig själv när jag kämpade mig genom IKEA och Willys. "Det gör oooont.. ajajaj... ont ont ont..". Men nu är jag hemma och har ätit en Ipren och ska lägga mig och krama vetekudden och läsa nya PC för alla(ja, jag gillar dator-tidningar).
Anledningen till att jag ens var up and about var att jag hade tandläkartid i Rimbo halv 11. Jag fick ju en spricka i min plast-tand i fredags som han nu lagade och jag fick höra att jag skulle vara försiktig med tanden, går den sönder så blir det DYRT.
Ja, Herr Tandläkare. Förlåt så mycket, Herr Tandläkare..

Edit:
Mosad avocado i naturell keso är fantastiskt gott!

4 september 2006

Dagens babe(s).

Ja, jag är en sucker för snygga amerikanska serier och i Summerland kan man hitta Jesse McCartney..



.. och hans kollega Ryan Kwanten..


Vad ÄR det med surfpojkar?!

Powerpoint.

En kompis har tipsat mig om att stället hon jobbar med behöver "hjälp utifrån med Powerpoints" och hon undrar om jag är intresserad. Frågan är om jag klarar av det. Jag har inte pysslat med PP sen jag tog datorkörkortet något år efter gymnasiet men å andra sidan är det inte ett svårt program. Det känns som det ligger på samma som eller lägre svårighetsgrad än Word, och Word kan jag ju.
Det vore ytters pinsamt att inte kunna leverera eller att mitt jobb inte skulle anses tillräckligt bra..

To do.

  • Ringa och boka tid hos tandläkaren
  • Ringa Medborgarskolan och fråga om bokföringskursen
  • Ringa chefen och:
    • Tjata om rekommendationsbrevet
    • Fråga om lediga pass
    • Gnälla på kollegan L
  • Tvätta kläder.
  • Willys och IKEA.
  • Sova bort halva dagen..

3 september 2006

"Like a gloooooove!"



Yey. Kl. 22 i 6:an är det Ace Ventura - When nature calls. Film nummer två där Ace åker till Afrika för att leta rätt på en fladdermus. The great white bat.
Jag brukar inte gilla flamsfilmer men de här är suveränt roliga!

2 september 2006

?

Är 50 cent efter på något sätt?

Varför dansar Shakira så konstigt?

Maniska Tyra.

"There are 10 girls standing in front of me but there
are only 9 photos i my hands. These 9 photos
represents the 9 girls that are still in the running
towards becoming Americas Next Top Model..
"

Man kan ju bli hjärnskadad för mindre..

Summarum.

Jag jobbade 5h idag på Uppsala-Statoilet och jag kan ärligt säga att det känns som jag hade 20 kunder. Då är alltså inte hyrbils- eller hyrfilmskunderna inräknade såklart, men ändå. De har massor av hyrbilar och massor av hyrfilmer så hela dagen har det varit kö vid bildatorn och det har ramlat in film efter film. Det kändes jättekonstigt att vi var 3 personer från kl. 8, men det behövdes verkligen. Enbart för biluthyrningen då alltså..
Nu är det så att det här är den störtsta flytthelgen på hela året så det var extra mycket tryck, men ändå.

1 september 2006

Dagens musiktips.

The Black Eyed Peas feat. Justin Timberlake - My style

Åh. Pucko!

Jag var precis dum nog att säga ja till ett förmiddagspass på ett Statoil här i Uppsala imorgon. Why? Jag tycker att jag är rätt bra på att ljuga som en gud när det är nödvändigt men ibland slår det bara slint och jag kan inte komma på någonting trovärdigt. Jag lyckades avstyra ett hela-dagen-pass så det är väl iaf något..
Man vet inte var någonting är eller hur någonting funkar eller vad det är för jäkla kod ut på lagret! Och hela morgonen kommer jag få höra: "Är du ny här?!" Varför undrar folk det? Skulle aldrig falla mig in att fråga någon på Willys om de var nya! Herregud, det visar väl bara att man är där ALLDELES för ofta? Get a life.

Det är inte lätt..

En kund var mycket konfunderad över att ALLA kort i hans plånbok var trasiga, dvs de registrerades inte när de drogs i kortläsaren. Jag undrade om det kanske var så att han haft plånboken i en väska med magnetlås eller liknande.. Men nej, det var fel. Han hade haft den i en väska tillsammans med nyinköpta magneter.

I rest my case..