30 november 2006

Rent teoretiskt.

Om jag, rent teoretiskt, hade en gammal skrutt-Ford från senare hälften av 80-talet och försäkrade den på mig istället för min mamma så är årspremien minst 500kr dyrare för mig.
Det skiljer inte nämnvärt mellan de större försäkringsbolagen men Trygg-Hansa är billigast.
Skulle det rent teoretiskt vara värt det att byta bolag för att tjäna 180kr/år?
Vilket försäkringsbolag har du? Och varför?

Dagens filmtips.

V for Vendetta.
Ett framtida Storbritannien kontrolleras av ett fascistiskt styre. Den maskerade frihetskämpen V får sällskap i sin strid mot både sitt förflutna och sin samtid av unga Evey.
Inledningen är lite småseg men det går raskt över och jag blir konstigt engagerad i historien. Sen är det olidligt spännande och fascinerande med en man i mask. Oavsett vem det är faktiskt. Att man aldrig får se honom utan mask gör saken ännu bättre.
Jag kan ju givetvis inte hålla mig utan kollade upp vem det var på IMDB pronto. Klickar man på "V" ovan får man veta. :)

När går luften ur?

I senaste numret av Vecko-Revyn kan man hitta "En dag med Daniel Breitholz". Ni vet han i Idol-juryn som alltid försöker se så sablarns tuff ut?
Förutom att han trycker löjligt mycket på hur sjukt snygg hans bil är så hänger han faktiskt upp guldskivor bakom tv:n hemma hos sig. OCH han går ut med det på bild i tidningen.
Hur lamt är det på en skala?

29 november 2006

Smidigt Comviq!

Eftersom det enda jag önskar mig i julklapp är en ny mobil så är jag faktiskt så fräck att jag räknar med att det är vad som kommer ligga under granen. Det är en 3G-telefon jag vill ha och igår kom jag på att jag inte riktigt fattar hur det funkar. Jag vill ju kunna surfa via 3G på mobilen och det lär jag inte kunna med mitt gamla GSM-kort som jag haft.. skitlänge.
Gissa hur förvånad jag blev när jag ringde kundtjänst och fick veta att de då bara skickar mig ett 3G-SIMkort. Utan kostnad. Utan något glapp när man byter kort och med leveranstid på 2 dagar.
Så lätt går det aldrig. Alltså känns det som jag kanske blivit lurad på något vis.. O.o

Tjejen på kundtjänst ville givetvis få mig att binda upp mitt abonnemang och köpa en telefon av dem och började direkt rabbla summor hit och dit. När jag vänligt(nåja) men bestämt sa att jag faktiskt inte vill ha någon telefon av dem utan att jag bara vill att hon ska svara på min fråga blev hon genast lite småirriterad och avslutade samtalet fortare än fortast.
HA!

Eventuell pappa-julklapp?

Pojkarnas nostalgibok: Det skimrande femtiotalet av Hans Dahlman.
Pappa är född 46 så alla de berättelser han ger kommer från 50-talet. Han såg faktiskt precis ut som pojken på boken när han var liten.
Å andra sidan läser inte pappa böcker om de inte är tillräckligt intressanta och handlar om något han är väldigt intresserad av.

Äh, jag vet inte.

Party!

Mitt 600:e inlägg!

28 november 2006

Flintis.

Jag trampade precis på Fjants svans så en stor tuss hår lossnade och gav honom en rätt maffig kal fläck.
Det konstiga är att varken han eller jag märkte något på en gång utan först när jag hittade bollen med hår på golvet.
Det växer väl tillbaka..?

Urk.

Nu har jag ätit så mkt chili con carne att jag mår galet illa.

Puckon!

Och vad är Haléns för efterblivet jävla ställe. Man kan inte få en mer exakt leveransdag än "I början av december".
Kan man inte tillhandahålla en fullfjädrar internetservice så ska man helt låta bli!
Att de inte kan det är ju extra konstigt eftersom de måste tillhöra samma grupp som Josefssons, Ellos och La Redoute.

Koll på kortbetalningar.

Min käre mor(och far) skriver upp alla kortbetalningar eller uttag i sina checkhäften. Några gånger/månad skriver de ut transaktionslistan från internetbanken och stämmer av med checkboken. En gång/kvartal så får de ett utdrag från banken som de också stämmer av med sitt checkhäfte.
Jag skriver inte upp mina betalningar någonstans och kollar inte av på något annat sätt än att jag kollar att det ser typ normalt ut när jag loggar in på min internerbank.
Iof så har jag så lite pengar jämt att minsta avvikelse blir rätt tydlig, men ändå. Jag kanske borde ha bättre koll?

Och hur länge ska man egentligen spara kvitton från ICA och H&M?

27 november 2006

Reality check.

Ibland känns det som man lever i en bubbla. Saker som den här känns helt obegripligt främmande. Som om det inte är på riktigt. Som om det inte sker i den värld jag lever i. Jag måste övertyga mig själv om att det faktiskt är sant och att det faktiskt sker. På riktigt. Sen blir jag chockad i ett kort ögonblick och tillsist djupt bedrövad och ledsen.
Det är lätt att snöa in i sina egna bekymmer.

Inget fel med det heller. Det är ju de bekymren man lever med varje dag.

Dagens recept.

Apropå god mat så kan jag verkligen rekommendera Majssoppa med sweet chili från senaste numret av Buffé.
Jag åt det hos en kompis nyligen och hon hade lagt till en stor sked kryddig köttfärs och färska bitar tomat och det blev fantastiskt gott!
Soppan ser ut som kräks eller bäbisbajs, men det får man helt enkelt komma över och äta ändå. Även om man är tveksam till majs(som jag är) så gillar man det. Lovar. :)
Den blir väldigt spicy och matig.

Sjukling.

Jag vet inte hur många dagar de senaste veckorna jag har gått upp 8 för att ringa till diverse läkare.
Så mycket läkarkontakt jag har haft i år har jag inte haft sen jag var liten.
Just nu äter jag min 4:e penicillinkur för i år.

Nu får det faktiskt vara nog.

26 november 2006

Seg som kola.

Jag har jobbat hela dagen och eftersom jag inte kan somna på kvällarna så sov jag alldeles för lite i natt och är helt slut nu. Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, men jag är samtidigt uppe i varv på något konstigt sätt.
Kan inte ens glädjas åt att det kommer lön imorgon, allt kommer ändå försvinna på nolltid.

BLÄRK.

Tips på god mat!

Jag behöver tips på god, lättlagad och lagom nyttig mat.
De standardrätter jag har skulle behöva utökas lite, både middagar och luncher. Även frukostar när jag tänker på det. Jag skulle vilja sluta äta så mycket bröd som jag gör, men vad äter man till frukost då? Fil eller yoghurt? Äggröra?

25 november 2006

Dagens boktips.

I cirkelns mitt av Dan Brown.
Ännu en fullpoängare.
Den är(precis som DaVinci koden och Änglar och demoner) skriven som en spännande aktionfilm. Det händer saker hela tiden. Man får små sneekpeaks som gör att det inte går att sluta läsa. Nya vändningar på varje sida och den vetenskapliga "fakta" som presenteras är i sig jäkligt intressant.

Multitasking.

Jag måste göra något när jag pratar i telefon. Jag diskar eller städar eller plockar eller tömmer tvättmaskinen eller pillar på datorn eller vad som helst. Det går helt enkelt inte att bara sitta stilla och inte göra något. Min mamma blir smått galen på detta eftersom det jämt låter lite när hon pratar med mig och hon tycker att jag inte lyssnar på henne. Men de sysslor jag gör är ju rätt hjärndöda grejer, jag behöver liksom inte använda hjärnan speciellt mkt när jag diskar. Det går på automatik.
Jag höll på att bli galen förut när min trådlösa telefon pajjat och jag bara hade en vanlig. Som satt längst in i sovrummet. Det blev rätt korta samtal då kan jag säga. Och billigare teleräkning.. Hm.. O.o

Sovbekymmer.

Somnade någon gång efter 2 inatt. Låg och vred mig i minst 1.5h.
Vaknade 12.50, för 20 minuter sen, helt död. Har inte vaknat till en enda gång under den tiden.
Är det normalt?
Brukar inte sova så himla länge på mornarna, det är på sista tiden det blivit så.
Åtminstone brukar jag vakna till och behöva gå på toaletten, men icke.

Aww..

Love actually är så fantastiskt bra. Jag kan inte hjälpa att jag blir alldeles varm i hjärtat och pirrig i magen och lite tårögd. Det är så fint!
Hjärtesorg och hjärtefjärilar.
Det är precis sådär jag vill att det ska vara. Inklusive bakrundsmusiken.

Jag vill vara kär!

24 november 2006

Dagens filmtips.

Thank you for smoking.
Aaron Eckhart spelar Mr. Naylor som representerar tobaksintustrin i USA i tider då allmänheten blivit som mest införstådd med dess påverkan på folks hälsa.
Han vinner de mest omöjliga argumentationer och får dessutom ha sex med journalisten Heather Holloway, aka Katie Holmes. Hennes storhet begriper jag verkligen inte, vad har hon egentligen gjort för bra?

23 november 2006

Rättvisa.

Min bror får ut 22350 kr den här månaden.
Han bor gratis hemma och har inga fasta utgifter utom sin Slitzprenumeration typ.

Det är inte utan att man blir.. ont-i-magen-avundsjuk.

Uäääk * 2.

Vidriga Lulu från Äntligen hemma har sin manliga motsvarighet i mäklaren Micke från programmet Till salukanal 5. Äckligare karl får man leta efter.

Dagens filmtips.

Punch-drunk love.
Okej, jag erkänner mig besegrad. Adam Sandler KAN skådespela. Men bara i den här filmen. Ingen annan. Och det är ingen fantastiskt film, men den är konstigt underhållande. Det går att relatera till den stackars Barry med sina 7 systrar som aldrig låter honom vara. Ja, den är lite söt också. Filmen.

Se den! :)

Dagens kundanekdot.

En kund (karl i medelåldern av utländskt ursprung) kliver fram till nattluckan och vill betala sin bensin. Tydligen så behöver vissa personer inte gå in i butiken för att betala, de kanske är bättre än alla andra eller så har de mest bråttom eller något annat hemligt.
Han har tankat för 200,35kr vilket, som förvånansvärt många inte vet, blir 200,50 kr. Han lämnar fram(läs slänger in genom luckan) en 500-lapp och jag undrar om han har en 50-öring löst. Han börjar gorma över var gränsen för att det ska bli 50 öre ligger och slänger tillslut in en krona genom luckan. Han får tillbaka 300kr och en 50-öring av mig. Den släpper han på disken och ber mig stoppa upp någonstans och sen går han.

Good times.

Och sen undrar min käre mor varför jag har blivit så människofientlig efter att jag började jobba på det där satans stället.
Gee, I wonder..

22 november 2006

Avskum.

Från kl. 20 och 3h framåt ska jag jobba ensam med L.
L är en riktigt surf***a. Det kan tyckas bryskt och onödigt att säga så, men det är det inte och det bevisar hon gång efter gång efter gång efter gång..
Sen hon träffade en ny karl(och därmed dumpade sin dåvarande samt 2 barn) så har hon slutat röka och börjat äta nyttigt och nu är hon helt PERFEKT. Hon knaprar morötter och svänger på rumpan så det står härliga till. Jag vill bara att hon ska stoppa upp de där morötterna och aldrig mer komma tillbaka.
Hon anser sig göra jobbet mycket bättre än alla andra. Hon susar alltid omkring och har huuundra saker att göra vilket innebär att hon inte hinner stå i kassan mer än någon sekund här och där. Hon har blivit en liten minichefhitler helt enkelt. Helt utan självinsikt.
Det vore väl en sak om hon gjorde jobbet bra, men oh no.

Btw..

.. så vill jag har en:

Dessvärre så verkar den inte gå att få tag på i färgen Allure Brown i Sverige så då får det väl bli en svart då. Inte alls lika fin, men vad göra?

...

Jag kan inte somna på kvällen och jag kan inte vakna på morgonen.

21 november 2006

Julsynd.

Jag funderar faktiskt på att inte ha någon gran i år.
Det är superfint och mysigt och ger verkligen julkänsla. Jag har dessutom massor av fina grejer att hänga i granen som känns tråkigt att inte få använda.
Men det är ju så bökigt!
Först ska den köpas och köras hem och sen ska man såga bort en bit av roten och sen ska den upp och ner i foten.
Klä granen är kul.
Sen barrar den och katterna använder den som lian och jag firar jul hos mina föräldrar och sen är julen över och granjäkeln ska ut. Precis när den är som torrast och barrigast och den skräpar ner HELA lägenheten.
Blä.

Grey's anatomy.

Jag älskar den serien.
Den ligger absolut på min topp 5 av serier-man-inte-kan-sluta-titta-på.
Vad jag inte gillar är ".. to be continued." That sucks!

George, aka T.R. Knight:

Dr. Shepherd, aka Patrick Dempsey:

Dr. Burke, aka Isaiah Washington:

Dagens icke-filmtips.

Accepted.
Bartleby kommer inte in på collage så han fejkar ett antagningsbrev, får en check av pappa och fejkar ett studentboende med sina looserkompisar. En mix av scener från andra liknande filmer, kassa skådespelare. S K R Ä P.

Another gay movie.
En grupp homosexuella killar bestämmer sig för att bli av med oskulden innan de ska börja på collage.
Plump film a la Scary movie, full av kassa skådisar. S K R Ä P.

Rena sängkläder.

Det är inte mycket som slår en renbäddad säng.
Speciellt när man själv är nyduschad och sådär lagom trött.
Temperaturen i sovrummet är perfekt.
Katterna sover.

Natt natt.. :)

20 november 2006

After eight..

.. white choclate mint.

Dagens urk.

Click.
Jag måste sluta se filmer med Adam Sandler, han gör mig bara förbannad. Sämre skådespelare får man fasiken leta efter. Hans ansikte är helt dött, det ser ut som har fyllt det med botox. Samma monotona röst hela tiden.
Obegripligt att han kan ha det jobb han har.

Remiss-jävel.

Men jag blir galen! Hur lång tid tar det att skicka en fucking jävla remiss egentligen?! Den skulle skickas med internpost och jag var hos husläkaren i torsdags förmiddag med ingen remiss har dykt upp. Helt otroligt då husläkaren själv var väldigt mån om att det skulle gå fort.
Fick precis veta att de faktiskt kan FAXA in remissen. ÅÅHH!!

Jag vill ha hjälp NU.

SL Access.

Men. Finns inte precis denna teknik i t.ex. Uppsala?
"Hösten 2007 införs SL Access, ett "smart card" som tar resandet in i IT-världen."
Vems resande? De stackars stockholmarna som ligger flera år efter resten av landet?

Dagens boktips.

Änglar och Demoner av Dan Brown.
Alltså samma snubbe som skrivit DaVinci koden.
Jag älskar såna här böcker. De är snabba och skitspännande och de går inte att lägga ifrån sig! "Bara ett kapitel till.." - och helt plötsligt är klockan halv 4 på natten. Jag drar efter andan minst en gång per uppslag och tänker "woow" för mig själv minst en gång per kapitel.
Suveränt!

19 november 2006

Off to work.

Passet är bara 6.5h långt och om jag har räknat rätt så borde jag jobba med kuliga människor fram till 8. Jag KAN ju ha räknat totalt fel och då jobbar jag med muppar, men det är bara 6.5 h. Bara 6.5h.

Btw - mitt blogger är fortfarande på franska.

Mina grannar.

De som bor på samma våning som mig har en son på kanske 2-3 år. När de går upp och ner i trapphuset med sonen så får han låta precis hur mycket som helst. Antingen så skriker han av glädje och bankar på ledstångspinnarna eller så är han på jäkligt dåligt humör och vrålar och supergrinar och bankar på ledstångspinnarna. Oavsett humör så får han gå upp och ner i sin egen takt vilket är en lååångsam takt. Det ekar i hela min lägenhet när de kommer och går och eftersom det håller i sig i typ 5 minuter varje gång så är det faktiskt lite störande.
Var det min unge som vrålade så skulle jag ta honom under armen och springa upp/ner för alla vet väl att det låter rätt bra i ett trapphus..?

Dagens referrals.

1. Blev helt röd i ansiktet av antabus

2. min tvättmaskin låter när den centrifugerar. vad är fel

3. hemma gjord nässpray

Dagens skämt.

Husläkarakuten i Uppsala. Det är dagens skämt.
Skabbigare ställe får man leta efter.
Skabbigare läkare får man leta efter.
Besöket gav mig ingenting utom en jävla massa irritation.

Uppdatering.

Jag skickade brevet till min bror och igår kväll så pratade vi en lång stund på msn. Han höll med om allt jag skrivit och skämdes och bad om förlåtelse. Han hade fått tårar i ögonen när han läst det och säger att han tar det på fullaste allvar.
Han kommer knappast ändra på sig magiskt men det känns som han är en bit på väg. Jag fick förklarat för mig varför han är som han är och det kändes som han förstod att han faktiskt kan prata med mig om han vill. Jag ÄR bra på att lyssna och förstå.
Jag hoppas det fortsätter på samma sätt och blir bättre. Jag märkte att han ansträngde sig idag när jag var där och åt middag och det känns riktigt bra! :)

17 november 2006

Rome.

Nu har jag sett 8 avsnitt av serien Rome. I sträck. De är nästan 1 timme långa. :)
Jäkligt fascinerande serie måste jag säga. Allt de gör är att mörda folk på bestialiska sätt och ha sex med vem som helst överallt och framför vem som helst. Deras slavar tittar på och erbjuder dem vatten när de sexat klart. Vilken service!

Ångrat mig.

Jag vill inte ha en SE Z610i längre - var och klämde på den och den känns inte alls bra, bara plastig och innehållslös.
Jag vill ha en K750i. Det är den SE-telefon som fått absolut bäst betyg på de siter jag kollat in. Alla är fasiken nöjd med den.
Den har typ allt också. Lagom bra kamera - jag använder min suveräna digitalkamera till att ta kort. Inte telefonen.
Använder min suveräna ipod mini till att lyssna på musik - inte telefonen. Dessutom kostar den runt 2000kr nu vilket är skitbra.
Steget upp från den telefonen är K800i. Min bror har den. Men nääe, vad ska jag med den till? Betala nästan 4000 pix för kamerans skull låter inte speciellt lockande.
Kruxet är att jag vill ha det senaste såklart. Ska jag väl skaffa ny mobil så får den ju inte vara outdated på något vis.

Någon som har några tips?

Dagens filmtips.

You, me and Dupree.
Jag gillar den.
Den är lättsam och rolig och välgjord och man behöver inte anstränga hjärnan speciellt mycket. Och ja, det är rätt skönt ibland.
Bra skådespelare, lagom originellt manus.
Dessutom hörde jag allt de sa utan textning. DET är inte vanligt. Jag är bra på engelska, men jag behöver oftast textning(gärna på engelska) för att jag inte hör vad fasiken de säger och det är så jäkla irriterande att jag vet inte!

16 november 2006

Men allvarligt..

.. varför är blogger på franska för mig?
Kan någon vänlig själ med rätt inställning hitta var man kan ändra sånt? Jag har "språk" satt som svenska redan så vad fasiken kan det vara?!

Konspiration!

Varför står det på franska överallt?!

eller

Pourquoi est-ce que tout est écrit en français ?

Svensk sjukvård.

1. Jag säger alltid att det är akut när jag vill ha en tid annars får man vänta i veckor.
2. Tydligen så behöver inga läkare passa tider. Man kan få komma in en halvtimme sent och får inte ens en ursäktande blick. Visst har de mycket att göra, men det har jag med!
3. Det går inte att lita på vad någon läkare säger utan man bör absolut kolla upp den information man fått ytterligare en gång för att vara säker. Har man otur har något ljugit rakt upp i ansiktet på en.
4. Står man inte upp för sig själv så blir man överkörd. Det gäller att, innan besöket, ha kollat upp vilka alternativ man har så man själv kan föreslå dem annars kan man få gå hem tomhänt.
5. Håller man inte på att dö får man ingen akut remiss-tid. Då får man snällt vänta trots jobbiga besvär.
6. Allt tar evigheter! Från att vänta i kö till att betala till att vänta i väntrum till att vänta på sköterskor till att vänta på att få gå hem.

Jag VET att läkare och sjuksköterskor (och även övrig vårdpersonal) är utarbetade och överbelastade och what not men jag måste få gnälla ändå..!

15 november 2006

Tummen ur.

Nu har jag legat sömnlös i 3 nätter så nu är det nog.
Brevet är utskrivet och lagt i ett kuvert. Imorgon ska jag klistra på ett frimärke och posta det.
Sådärja.
Brace yourself broder.

Svetto!

Men hur många jäkla svettiga bilder på Matthew McConaughey finns det? Hur kan fotograferna ens hitta ett värde i dem längre när det cirkulerar omgång efter omgång.
Ja, han är vältränad och han pannband och bar överkropp och ser helt galen ut. Vi vet det nu.




14 november 2006

Glass är gott.

Nu har jag ätit 4 isglasspinnar.
2 med colasmak och 2 med hallonsmak.

Trafikvett.

Lekte precis flygtaxi och körde Uppsala-Arlanda tor och fan så illa folk kör.
Det spöregnar ute och är mörkt vilket gör att allas lampor syns extra tydligt och att man därför kanske ska vara lite noga med att inte bromsa i onödan eller blinka i onödan och faktiskt blinka när man gör något så trivialt som att byta fil. Det underlättar rätt rejält för alla som ligger bakom.
Att inte kasta sig ut framför någon annan är också trevligt och att inte ligga 2cm bakom något på just Arlanda där det finns 14439384 skyltar var 10:e meter utan kanske låta folk läsa vad det står på skyltarna så de inte behöver köra fel och sen behöver snurra ett extra varv på flygplatsen.

Uppföljning..

.. till föregående inlägg.

KLICK!

13 november 2006

Det går inte..

.. att låta bli att skratta. Herregud så sött!


Hittade den hos SANDRA.

Dagens filmtips.

DaVinci Code.
Snabb och rafflande. Jäkligt intressant och spännande. Tom Hanks är ju skitbra jämt faktiskt. Riktigt skönt också att slippa en kärlekshistoria. En kvinna och en man som spelar mot varandra utan att måsta bli kära och ha sex i någon pinsam flåsscen. Japp.

Miami Vice.
Alldeles för lång men annars helt okej. Lite småkrystad ibland men mycket ögongodis så det blir godkänt ändå..
De är väl inga fantastiska skådespelare Mr Farrel och Mr Foxx, men i en sån här film finns det kanske inte sån stor kreativ rymd om man säger så.

12 november 2006

Fars dag.

En farsdags-middag som förstördes av min bror. Som vanligt.
Jag blev jävligt arg, så arg att jag började gråta. Tillslut så for familjen hem.

Nu har jag skrivit ett brev till min bror men jag tror inte jag vågar skicka det.

*trött*

Monster Jam:ad.

Såhär coolt ser de ut när de kör med sina supertrucks. De hoppar och välter(det alla väntar på såklart) och låter förbannat högt. Jag är glad att jag använde de öronproppar jag fick för faaaan vad de lät.
Det var hur mycket kids där som helst och hela grejen var nog rätt riktad mot barn, om nu inte han som presenterade hela kalasen var smått efterbliven..?
MEN.
Tuffast av de alla var cross-förarna. De hoppade så sablarns långt. Helt otroligt. Dessutom gjorde de volter och grejer i luften.
Klickar man HÄR får man se en kort film.
De var dock så små att de blir lite suddiga. Man får helt enkelt tänka sig hur det såg ut. :)

11 november 2006

Ingen sprit.

Det slog mig precis att jag inte kan dricka något alkohol ikväll - jag äter penicillin. Men nog är det så sablarns typiskt, jag som aldrig festar.. väldigt sällan iaf. Både läkaren och apotekstanten tryckte noga på att Flagyl kan fungera som Antabus om man dricker alkohol. Ja, man KRÄKS alltså. Ja, jag förstår.
"Om du dricker alkohol när du tagit Antabus uppstår en rad mycket obehagliga symtom som kraftig rodnad i ansiktet, dunkande huvudvärk, hjärtklappning, illamående, kräkningar och känsla av andnöd."

Sen skojjade jag om att "Höhö, jag ska försöka hålla mig från sprit i 10 dagar. Det kommer ju blir apsvårt eftersom jag är full jämt men jag ska försöka.. Höhö..".

Skrattar bäst som skrattar sist. Jag kan iaf köra mig själv hem till min egen säng!

10 november 2006

SE Z610i black.


Jag vill ha den svarta SE Z610i men den verkar smått omöjlig att få tag på. Den turkosa däremot finns överallt och den rosa får man med 3, men vem vill ha 3?
Jag vill ha den svarta utan abonnemang!

Skitbalkong.

Jag har totalt glömt bort att jag faktiskt har en balkong och att det faktiskt är kallt och att det faktiskt har snöat en omgång. Såg idag hur blommorna smält över kanten och hur alla dynor och grejer fortfarande var kvar! Varför har inget tagit in dem?
Nu har iaf jag tagit in dem, ställt ihop alla möbler i ett hörn och dumpat alla blomrester i svarta sopsäckar(som blev för tunga för att bära ner).
Det är så tråkigt att plocka bort grejer! Nu måste det bäras ner i källaren också, fy sjutton!

Dagens filmtips.

Failure to launch med Sarah Jessica Parker och übersnyggot Matthew McConaughey.
Välgjort lagom slapp söndagsfilm. Inget fantastiskt, men inte heller dålig på något vis för sin genre.
Något jag inte rekommenderar är American Dreamz, det var en kass film. Jag som gillar Hugh Grant..

Irriterad!

Jag blir så jävla irriterad på externa länkar som inte öppnas i ett nytt fönster. Hur många gånger har jag inte stängt ner det(som jag trodde var) nya fönstret och det då visat sig att det var det gamla.
ARGH!!

9 november 2006

Mesiga skurkar!

Hur kommer det sig att skurkarna i CSI erkänner så sablarns fort? De har precis mejjat ner en massa människor med ett automatvapen och kunde inte bry sig mindre om det men så fort någon spänner ögonen i dem i förhörsrummet(varför är det CSI-människor som förhör misstänkta? är inte det polisens jobb..?) så börjar de flacka med blicken och berättar allt de vet.
It makes no sence.

Monster Jam.

På lördag ska jag på Monster Jam på Globen.
E på jobbet är tillsammans med en kille som pysslar med bilar och race:ar och grejer så det hon och ett gäng till som ska dit och tydligen hade de en biljett över.
Det ska bli intressant. Har inget intresse what so ever för bilar, men det är ju trevligt folk som ska dit så hur tråkigt kan det bli? Lite oväntat att jag blev inbjuden kanske. O.o

Present-panik.

På söndag är det Fars dag.
Snart är det julafton.
Den sista december fyller pappa 60 år.

Vad köper man till en karl som har allt?

Victor&Rolf - hysteri.

Ännu en grej jag inte kan förstå.
I dag släpptes Victor&Rolf-kollektionen för HM och folk har köat sen tidigt tidigt i morse. Väl inne i butiken fick de slåss med alla andra som köat och köpa det de kom över, ibland helt utan urskildring. Ofta i fel storlek, men det verkar inte ha spelat så stor roll(finns ju skräddare).
Alla är ute efter ungefär samma plagg. Den hallonrosa kjolen, den grå collagetröjan och trechen med hjärtspänne mfl. Men hur kul är det sen att ha på sig dessa plagg och möta tjejer med samma jämt och ständigt? En hallonrosa kjol står ju ut rätt bra menar jag..
SÅ fina är inte grejerna och dessutom kostar de fasligt mycket för att ändock vara HM-kläder. Det finns massor av fina kläder överallt som det inte är en sån hysteri över, varför inte skaffa dem istället?
Redan ligger det ute kläder ur V&R-kollektionen på Tradera och Ebay. Till sjuka överpriser.

8 november 2006

...

Och helt plötsligt gick allt från rätt okej till piss.

Ekonomiskt?

Jag undrar hur oekonomiskt det är att värma upp ugnen en gång per dag för att värma på en bagel i 1 minut..

7 november 2006

Dagens babe.



Eric Mabius.

Forever young.

Let's dance in style, let's dance for a while
heaven can wait, we're only watching the skies.
Hoping for the best but expecting the worst,
are you going to drop the bomb or not?

Let us die young or let us live forever,
we don't have the power but we never say never.
Sitting in a sandpit, life is a short trip
the music's for the sad man.

Can you imagine when the race is won,
turn our golden faces into the sun.
Praising our leaders we're getting in tune,
the music's played by the madmen.

Forever young, I want to be forever young.
Do you really want to live forever, forever and ever?

Some are like water, some are like the heat,
some are a melody and some are the beat.
Sooner or later they all will be gone,
why don't they stay young.

It's so hard to get old without a cause,
I don't want to perish like a fading horse.
Youth is like diamonds in the sun,
and diamonds are forever.

So many adventures coundn't happen today,
so many songs we forgot to play.
So many dreams are swinging out of the blue,
we let them come true.

Forever young, I want to be forever young.
Do you really want to live forever, forever and ever?

Mail.

Fick precis ett mail:

Fynda julklappar för dina fördelspoäng.
Du har 197 fördelspoäng från Telia som du ännu inte plockat ut. Utnyttja dem nu till fina julklappar!

Till höger ser du några exempel på vad du kan handla för dina poäng. Och ännu fler julklappstips hittar du i webbshoppen. Välkommen!

Exemplen till höger:
Ittala essence vinglas, 1 st, 2500 poäng.
Samsonite miniparaply, 2500 poäng.
Filofax årskalender 2007, 2500 poäng.

Vad fan har de tänkt att jag ska få för mina 197 skruttiga jäkla fördelspoäng?

Bokföring.

Imorgon är sista bokföringstillfället. Jag missade det för en vecka sen då det var snökaos så nu har jag en massa att läsa in. Då vet jag vad jag ska göra idag iaf. :)
Direkt efter den här kursen är slut börjar en fortsättningskurs på dator. 5 tillfällen för 1350kr. Det låter jäkligt dyrt tycker jag - 100 kr mindre än vad jag betalade för 8 tillfällen teori.
Måste man gå den kursen? Kan man inte lära sig bokföra via dator på egen hand?
Tycker det är lurigt gjort av dem att kalla det grundkurs i bokföring men sen inte lära ut alls via dator utan isf får man gå en fortsättningskurs som kostar ännu mer pengar.
Sneeky.

6 november 2006

Ironi.

Såhär tidigt tar kvällen slut när man hänger med kompisar som gör något så fånigt som att jobba och därför inte kan vara uppe halva natten. Urlöjligt.

Jag är inte alls avundsjuk. Det är inte alls så satans tråkigt att inte ha någonting att göra utan bara hasa omkring och känna sig kass. Pengar är så himla överskattat, det är skönt att varken kunna köpa något eller göra något.

Japp.

SMS.

"Tja! Jag är gräsänka ikväll, vill du komma över och äta thaisoppa, titta på ER, prata om Justin Timberlake röka och dricka öl? :)"

Från 375kr.

Den 19:e juni nästa år spelar Justin Timberlake på Globen. Åh.

Husläkarmottagningar.

När är det någonsin normal belastning på en husläkarmottagning, dvs alla läkare än där och de har lagom många patienter. Tror aldrig jag hört talas om det. Hälften(minst) av läkarna är borta och de som är kvar jobbar ihjäl sig och kan inte klämma in någon mer i sitt schema.
Jag vill kunna få tid hos min husläkare typ nästa dag, det är helt sjukt att man ska behöva vänta i flera veckor om man inte är akut sjuk och håller på att dö. Då kanske man får komma samma dag.. På nåder..

Zzzz.

Kom hem strax före 18.
Åt middag
Satte mig i soffan och kollade på tv.
La mig i soffan och tittade på tv.
Blev litet trött och blundade.
Vaknade nu.

4 november 2006

Kola i hjärnan.

Att jobba 12h är för lång tid.
Speciellt om man ska vara tillbaka nästa dag, 12h senare för att jobba 10h.
Det låter gnälligt men jag blir trött och seg i huvudet och får ont i fötterna och tappar helt initiativförmågan - de sista 3h gjorde jag ingenting annat än att stå och glo i kassan.
Kommer hem, helt slut. Måste duscha(så jag slipper imorgon bitti) vilket kommer göra mig jättetrött men jag kan ju inte lägga mig NU alltså tvingar jag mig själv att vara vaken och hux flux är klockan halv 1 på natten och jag ska upp om 5h.
Imorgon ska jag dessutom jobba med S. S är ett pucko, ett riktigt genompucko. Han pratar oavbrutet vilket gör att jag blir otrevlig och inte svarar på frågor och springer omkring hela tiden så jag ska slippa en lugn stund i kassan med honom för då blir jag galen av allt kackel.

Nåja, på måndag får jag sova.. *mantra*

3 november 2006

Men ååhh..

  • Plastlådan som samlar upp kondensvatten från värmeapparaten har fryst. Den har även fryst fast i balkonggolvet då det runnit över vatten som sen (hör och häpna) också fryst.
  • Hunden är dålig i magen vilket är lite småkatastrof eftersom hon äter kortisontabletter för sin tarmsjukdom. Jag hoppas verkligen att det bara är tillfälligt pga att hon kanske käkat snö eller något.
  • Föräldrarna som skulle komma hem ikväll är kvar på Malta, alla plan är proppfulla. Hörde precis att de kommit med ett plan till Frankfurt. Hoppas hoppas de kommer vidare hem också.
  • Jag ska jobba heeeeela dagarna i helgen och kan inte ta hand om hunden om hon blir dålig och mor o far inte kommer hem. Det känns inte 100 att lämna henne med min bror heller.

SUCK!

2 november 2006

Kass jäkla reklam.

Vem borstar håret med 100 borsttag/dag?

Men snälla söta..

.. gubbe lilla..
Man kan nästan tro att intervjun är fejk, men jag tror faktiskt den är på riktigt. Allt han säger är.. ett fantastiskt exempel på smidiga bortförklaringar som genast suddar bort folks misstankar om olagligheter. Jajamen.
"Någon måste ha hackat sig in i hårddisken och kommit åt materialet."
och
"Det är perversa typer som håller på med det här."
Woho!


Det här var så roligt att jag var tvungen att scanna in artikeln(trodde jag skulle hitta den online, men icke). Intervjun finns i PC för alla 9/2006.

En hyllning..

.. till världens bästa Stefan.


Det funkade prima, precis allting! Och jag kan inte ge dig nog med credit för de ytterst pedagogiska intruktionerna.. \o/

Hälsa på super-Stefan här! :D

Produktiv dag.

Skottat uppfarten och balkongen och taket till altanen.
Sopat av bilen, vilket nog var jobbigast av ALLT, promenerat hunden och varit på ICA och Apoteket.
Bytt kattsand och dammsugit.
Nu är jag faktiskt less och trött. Jag blir alltid så himla trött när jag är hos mina föräldrar, jag förstår inte vad det är. Det spelar ingen roll hur utsövd jag är eller hur lite/mycket jag gör, jag är ändå redo att sova middag typ nu.

Zzz..

1 november 2006

Dagens babe.



Eller har han redan varit babe en gång..? *hrm*
Ohwell..

Oj, ska det snöa idag?

Min kompis E ringde precis. Hon satt på ett SJ-tåg på Centralen i Sthlm och har suttit där i drygt 2 timmar - det skulle avgått 17.45. Inga ersättningsbussar och ingen information utan bara maaassor av förbannade människor som bara vill hem.
Tillslut fick de veta att alla skulle lämna tåget, så alla lämnade tåget. När de hade kommit till slutet av perongen så knastrade det i högtalarna och en röst meddelade att tåget som stod vid den perongen skulle avgå innom kort. Samma tåg de precis lämnat. Alla sprang givetvis tillbaka och efter en stund började det (kors i taket) rulla! 2h och 15 min försenat.

Tänk att det är samma sak VARJE gång. Hela landet har vetat att det ska snöa idag, ingen kan ha missat det, ändå blir alla lika förvånade. Det ligger fordon i diket, olyckor proppar igen vägar, tågen går inte och ALLA är så chockade. Jag förstår inte problemet!

Oväder!

Imorse snöade det sådär lagom mycket, det virvlade runt i luften och såg rätt fint ut.
Strax efter lunch var det uppehåll och soligt med det blåste som FAN och varken jag eller hunden tyckte att promenaden var speciellt givande.
Men nu, nu stormar det och snöar massor! Det är inte alls speciellt mysigt utan mest obehagligt.
Mysig snö är stooora flingor som faller långsamt. Det är nice. Sånna vintrar har vi inte längre. :(