31 december 2006

Stackars skruttan. :/

Vi försökte precis kissa efter kvällsmålet. Jag och hunden alltså.
Det gick inte alls. Till och med jag rycker till varje gång det smäller.
Det ekar dessutom rätt bra här bland de högre husen vilket ju inte gör saken bättre.
Nu är persiennerna nere, fläkten i köket på(den brummar så bra) och tv:n på.

Nästa kisspaus kanske blir efter 1 någon gång. Har de slutat smälla då?

29 december 2006

Söt-päron.

Mina föräldrar har så dåligt samvete för att jag ska vara ensam och hundvakt på nyårsafton. De ringde tidigare och fjäskade lite och berättade att mamma hade köpt en massa oxfilé till mig och att det låg en färdig potatisgratäng i frysen och att jag skulle ta med mig det hem och äta. De undrade också om de skulle köpa något åt mig på båten.
Hoho. De är ju för söta. :)

Jag jobbar hela dagen så jag kommer inte direkt vara pigg, alltså gör det mig inget att vara ensam hemma. Nyårsafton är ändå årets mest överskattade dag.

28 december 2006

Fyrverkerier.

Jag ska vara hundvakt på nyårsafton. Hon är rädd för smällare och så fort hon hör den första så börjar hon steppa omkring nervöst och kan inte slappna av på hela natten. Hon kan inte ens kissa när man är ute för att hon är så hispig.

Okej med ordnade fyrverkerier, typ stadens kommun eller något liknande, där det är samlat på ett ställe och det är proffs som har hand om det. Men att det ska måsta smälla i varje gatuhörn är för mig helt obegripligt. Berusade människor som ska hantera smällare och som hamnar i tidningen för att de har förlorat händerna/halva ansiktet/ännu värre.
Vad är vitsen?

Realisation.

Faktiskt så var jag nere på stan idag och kollade in mellandagsrean. Jag hade sällskap av min käre mor. Det är alltid bra att ha med sig mamma på stan. *flinar lite*
Vi orkade inte in i alla affärer - långt ifrån - men lyckades ändå komma över en kavaj, en röd dunjacka och en svart tröja till superba priser. Jag köpte en ny foundation och ett nytt puder(äntligen) också.

Nu har jag ont i fötterna och är trött i kroppen. Jobbigt att röra på sig.

27 december 2006

Hur gör man?

Hur gör man när man inte vet vad man vill bli när man blir stor?
Om man har provat på att läsa diverse olika kurser men inget känns jätterätt?
Om man har sökt jobb i ett halvår men inte sett några resultat?

Tar man bara någon utbildning då, även om det inte känns mer intressant än något annat, och satsar på det och sen när man är klar så har man iaf en utbildning?

Min framtidsångest har aldrig varit så stor som nu. :(

Mähä?

Nä, om man skulle ta och åka hem kanske. Har iof inget speciellt att göra hemma men det är så skönt att komma hem ändå. Sova i sin egen säng. Tyst och lugnt runt omkring sig. Ingen jobbig bror.
Jag får dessvärre lite dåligt samvete när jag åker hem för jag vill inte att mina föräldrar ska bli besvikna. De skulle aldrig erkänna om de blir det men det känner man på sig ändå.

Jag säger ju det, jag är för snäll.

Dagens recept.

Chokladmoussetårta med maräng och pistagenötter.
Fantastiskt god tårta som smakar maffigt av choklad. Den är inte lika svår att göra som man kan tro men den är lite pillig. Det gör dock ingenting för den är så jäkla god!

Ingredienser (10-12 portioner)
Botten:
2 ägg
100g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 ksm salt
100 g smält mörk choklad
½ dl hackade pistagenötter(gärna salta)

Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200g hackad mörk choklad
70 g smör
saltrostade pistagenötter och maränger till servering

1. Sätt ugnen på 175°C. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
2. Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
5. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och »sätta sig« i kylen i ett par timmar.
6. Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

26 december 2006

Rätt okej bilder?




Kaxiga änder.

Vi var ute och gick längs vattnet för någon timme sen och sjön är nästintill helt fryst förutom en liten plätt precis vid en brygga och där håller alla änder till. De terroriserar tydligen närliggande hus rätt bra också och spatserar fram och tillbaka över vägen i sina knallorangea fötter lite hur de vill. Högljudda var de också, kväkte som Kalle Anka gjorde de.
Änder ser rätt störiga ut där de går och bröstar sig som små ilska gubbar. Speciellt när de kväker högt och argt och kaxigt knallar ut i gatan obekymrade över bilarna som ska förbi.

Dagens TV-tips.

Vanligtvis är STV:s dramor inte bra utan mest småpinsamma och jobbiga. Men idag visades första delen av en serie som bådar mycket gott.
Snapphanar.
Den var både spännande och gripande men också coolt filmad. Det ser man inte ofta hos SVT. Annorlunda vinklar och faktiskt lite slow motion i slagsmålsscenerna. Lite Hollywood-action sådär. Passande krydda tycker jag!

Tänk om..


This is who I am

You can like it or not
You can love me or leave me
Cause I’m never gonna stop

Like it or not - Madonna

25 december 2006

*sliter sitt hår*

Jag blir galen!
Jag försöker och försöker installera telefonen så kan kan föra över bilder till datorn med det GÅR inte. Flash ska installeras för uppdateringsprogrammet och det ska göras via IE men IE har fått tuppjuck och står bara och hackar. Telefonen ska installeras och det kommer upp "Installera ny hårdvara" om och om igen.

GAH!

Dagens "varför".

Var ute och gick med mamma och hunden tidigare och en annan mamma med dotter passerade oss. Dottern hade prislappen kvar under sina svarta stövlar. Det är, enligt mig, samma sak som att ha prislappen kvar i armhålan på tröjan.
Varför tar man inte bort prislappen?!

Juldagen.

Dagen efter julafton känns alltid så snopen på någon sätt.
Så mycket (medveten eller omedveten) förväntan på en dag som är över på nolltid.
Nästan lite bakis-känsla faktiskt. Men jag ÄR inte bakis, jag lovar. Så mycket hällde vi inte i oss. Bakis på mat är mer troligt. Jag tror faktiskt att det fortfarande smakar sill i munnen. :)

Jag fick precis det jag ville ha. En SE K800i med 1GB minneskort och en plattång.
Av min bror fick jag en massageapparat som ser ut som ET. Den var hur nice som helst

Presang.

Woho!! :D

24 december 2006

Vi firar såhär.

Alla såsar omkring på dagen, käkar frukost och duschar och slår in de sista paketen. Ska nog göra knäck också för det har vi inte hunnit.
Kl. 15 kollar vi på Kalle och äter jultårta och dricker glögg. I år blir det en chokladtårtekaka som verkar helt fantastisk med krossade maränger och pistagenötter.
Efter Kalle så ska potatisen kokas och det sista till julmiddagen fixas.
Runt 18 sätter vi oss och käkar middag, oftast tar det kortare tid än tänkt eftersom man blir så proppmätt så fort.
Efter middagen är bortdukad så öppnar vi paket. Ingen tomte längre utan vi delar ut våra egna paket.
Tillsist är det kvällsmys i soffan med choklad och knäck!

Gör man på något annat sätt gör man fel! ;)

Från oss alla, till er alla..


God Jul
^_^

Behöver tips!

Jag behöver en ny foundation, ett nytt puder och en ny ansiktskräm.
Det får inte kosta för mycket och ska passa till min torra och känsliga hy.
Någon som har några tips?

23 december 2006

[blank]

Jag kommer inte på någonting att skriva.
Löser korsord med pappa och tittat på mamma när hon skär sillsallad.
That's it. :)

Blablabla.

Vad var det för jäkla inslag man fick se från "mingelrummet" i SVTs sändning om Discovery? Helt jäkla ointressant att höra en drös okända fjantar uttala sig ju. Och varför måste man prata hela tiden? Just under inflygningen så kan det faktiskt vara tyst. Det är okej att vara tyst ibland.

21 december 2006

Skitläkare!

Jag har haft alldeles för mycket att göra med läkare i år. Jag gillar det inte. Inte för att jag är rädd för att gå till doktorn utan för att det finns så många kassa läkare vilket är rätt skrämmande.
Idag kostade det 200kr att gå till doktorn.
Jag fick vänta i 30 minuter efter min tid innan någon kom och undrade vem jag var. Då, helt plötsligt, fick jag komma in på en gång. Hade läkaren glömt mig då eller vad?
Han hade inte läst igenom min journal så jag fick berätta heeeeeela förloppet för honom och han höll inte koll på någon jag sa. Han tyckte tvärt mot den förra läkaren jag träffade och skrev ut ett recept på penicillin. Igen. det 5:e för i år. Det 3:e för det här problemet. Han skrev ut för 30 dagar. What?! Ska jag äta starkt penicillin i 30 dagar?
Han gav inga svar på några frågor utan bestämde sig på en gång att jag skulle återkomma imorgon till läkarronden. Varför väntade han inte med att ändra behandling till imorgon?
Jag har inte hämtat ut något penicillin, det känns urkorkat. Kostar pengar och kanske ändras behandlingsformen imorgon.
Alltså, 200kr för 30min väntan och tid med läkaren i 3 minuter.

Jag blir så LESS. Och så BESVIKEN. :(

20 december 2006

Dagens referral.

Du kan aldrig gissa hur många personer som söker på "limma fast backspegel" varje vecka. Jag skojjar inte om jag säger minst 4 stycken. Nog är väl det lite lustigt? Jävligt dålig kvalitet på backspegel-limmet. Eller så är det en viss årgång av bilar vars backspegellim just nu börjar brytas ner.
Hm, tål att fuunderas på..

19 december 2006

Manikyr.

Klorna klippta på båda katterna. Hår överallt. Rivmärken överallt. Svettig matte.
Och två katter, varav den ena är hur cool som helst och den andra blir helt hysterisk och låter som man håller på att dra UT klorna inte klippa dem. 2 sekunder efter att det är klart är han dock cool som en filbunke han med.

Puckon.

Julklappar klara.

Alla julklappar ordnade, allt som fattas är paketet från bokus och det ska vara på G.
Jag hittade en perfekt presentkorg på ÖB, egentligen är det en tvättkorg, men wtf. Den är helt vit - perfekt till julklapp! Goda röror på Martina i Boländerna hittade jag också. Den butiken är förövrigt enorm - man kan köpa färdigluncher där och vad jag såg verkade det hur gott som helst.
För hundra kronor får man rätt många chokladpraliner märkte jag. Chocolat är en farlig butik.

Alltså, mamma och pappa får en presentkorg med:
- 2 flaskor vin, 1 rött och 1 vitt
- Kaffe och grönt te från Tehörnan
- Senap i Höganäskruka från Apoteket
- Olivolja och några burkar gott från Martina
- En söt presentask chokladpraliner från Chocolat
- Hemmagjorda saffransskorpor
- Pappa: bok, mamma: ljuslyktor

Bror får en hushållshandbok och lite manliga L'oreal-grejer

Det låter väl rätt okej? *nöjd* :)

Sovvanor.

Jag förstår verkligen inte hur man kan ha sån kass självdisciplin som jag har.
Trots att jag vet att jag aldrig kommer få ordning på mina sovvanor om jag inte tvingar mig själv upp ur sängen i vettig tid på mornarna så går det inte. Jag KAN inte gå upp. Jag är så trött att jag skiter i allt, bara jag får sova lite till. Sen slutar det med att jag inte kan somna på kvällarna.
Suprice suprice liksom.

Det är inte det enda exemplet på dålig självdisciplin heller. Långt ifrån.
Jag blir så jävla less på mig själv.
Vad tillför jag egentligen? Inget utom oro, ångest och ont i magen. För alla inblandade.

18 december 2006

Humor.

Smålullig man 1: Det är så tråkigt att käka korv ensam.
Smålullig man 2: Men du har ju korven som sällskap.
Smålullig man 1: Det är bara kvinnor som kan ha korvar som sällskap.
Unisont: Öööhöhöhöhö! *snegel på tjejen i kassan*

17 december 2006

Frost!

Frost frost frost. - 1,9 grader, skinande sol och frost på backen.
Det lär ju inte fortsätta så, men det känns rätt skönt att få en liten glimt om hur vädret egentligen ska vara..

16 december 2006

Dagens filmtips.

Shortbus.
Ja, det är den där filmen där de har en massa sex. Hela tiden. Riktigt sex. Full view.
Bortser man från det så är den bra.
Förvirrade, smålidande, olyckliga människor som kommer till insikt och omprioriterar och tillslut är rätt lyckliga. Det känns bra. Skönt att kunna känna igen sig i saker, skönt att inte allt känns som en fantasihistoria som med många andra filmer.

Julkort.

8 julkort blev det. Jag kommer inte få 8 tillbaka. Högst.. 3. Det är lite tråkigt. Jag tycker att julkort är ett bra sätt att säga hej till människor man inte träffar jämt och ständigt som släkt som bor 70 mil bort.
Största anledningen till att jag får så få julkort är att jag nog räknas in på de som mina föräldrar får fortfarande. När räknas man som en egen person som får egna julkort egentligen?

Apa på Max?

Men alltså hur svårt är det att få beställningar rätt när man jobbar på Max?
Jag antar att de trycker på rätt knapp på kassan när de får beställningen från bilen och sen kommer det ut en lapp där det står precis vad som ska packas ned i påsen. En apa skulle klara av det. Men inte tjejen på Max.
Ja, jag blir fan sur när jag inte får de pommes jag beställt utan fucking jävla sallad.

Telefonfrenzy.

Jag har precis pratat i telefon med E i 1.5h trots att vi bor i husen brevid varandra och trots att vi ska åka bil Sthlm tor om någon timma och hämta hennes sambo. Helt sjukt nödvändigt var det ändå. Det är inte alls samma sak att sitta brevid varandra som att prata i telefon. Speciellt när ingen har bråttom och man hinner komma på alla saker man tänkt berätta men som man aldrig hinner eller som man glömmer bort!

15 december 2006

Saffransskorpor..


Ingredienser
120g sötmandel
2 kuvert saffran + 1 sockerbit
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g grovhackad mörk blockchoklad

Pensling
1 äggvita

1. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten grovt.
2. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten.
3. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt därefter den lätt mjölade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner, lite i taget. Passa så det inte bli för mycket.
4. Rulla ut(nåja, tryck ut så gott du kan) längder på läggs på smord plåt. Pensla med äggvita.
5. Grädda längderna i 180 grader i ca 15-20 min.
6. Skär dem sen till skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 30-40 min.

Julskinka.

Just precis nu äter jag julens första julskinkemacka.
På frukostbröd med söt-stark senap och äppelmos.
Precis som det ska vara.

YUM!

Typiskt!

Jag står och diskar ett av mina stora rätt tunna glas och tänker på hur många av dem jag haft sönder och hur nervös mamma var när hon skulle diska dem.
Vad händer då?
Självklart tappar jag glaset på diskbänkskanten, det går sönder och glas yr överallt. Skär mig på två ställen, blodet skvätter.
4 av 12 är pajj nu.

14 december 2006

Nigella.

Nigella Lawson lagar fantastisk mat. Ingen tvekan. Bara goda grejer med fullfeta produkter. Det ser så gott ut att ögonen dregglar.
Men jag blir så irriterad på hennes sätt att jag har svårt att titta. De skälmska blickarna hon slänger in i kameran. Slickar på fingrarna. Hennes beskrivningar av ingredienserna. My god. Och så fort hon blir konfronterad med det i diverse talkshows har hon ingen aaaning om vad de menar. Men eller hur!
Nu använder hon alla sina produkter i programmen också. De ÄR jättefina, det tycker jag verkligen, men kom igen. Ja, vi vet nu till hur många tillfällen man kan använda tillbringaren. *mutter*
Ja, troligtvis är jag bara sur över att de kostar skjortan och egentligen vill jag ha allihopa!

Men ÅH.

Jag gick med i Månpocketdirekt som jag skrev om förut.
Det har fungerat sådär. Novembers beställning var försenad några veckor t.ex. och det är inget man får ett mail om utan folk får undra var böckerna är och först när jag själv tar kontakt får jag veta. Varför inte skicka ut info till medlemmarna??
Jag fick inget nyhetsmail för december heller. Jag är säker. Jag har trippelkollat. Jag väntade och undrade och tog kontakt själv igen och de påstår att mail är utskickat. Jag gjorde en beställning ändå, efter sista beställningsdatum, och nu får jag veta att jag inte kommer få böckerna förrän i januari.
Why?
Och varför förklarar man inte bättre än så när man svarar på kundmail?!

13 december 2006

Mmm..

Jag har helt fastnat för den här versionen av Hey ya! Hittade den hos Silverfisken.


13 december.

Sista dagen på bokföringskursen idag. Vi gick igenom automatfördelningar och annat lajbans. Det var bara jag och skrik-tanten där, men eftersom hon är så jäkla kass fick vi inte lära oss mer än vanligt ändå.
Snart kommer det ett intyg på posten.

Köpte nästintill alla julklappar också. Inga böcker för LundeQ tar sånna jäkla överpriser att jag beställde från Adlibris istället. Det blev Höganäs-lyktor till mamma istället för Iittala-lyktor eftersom Iittala-lyktorna visade sig kosta dubbelt så mkt som det stod i tidningen om man inte vill ha dem i färgen lila. Hittade grönt te och mörkrostat kaffe på Tehörnan som luktade gudomligt. Mycket trevligt och omsorgsfull personal! Bror får hushållshandbok och L'oréal-grejer.
Fick 2 flaskor vin rekommenderat till mig av en supertrevlig tjej på Systembolaget.
Allt som fattas är en snygg korg, lite goda italienska röror och kanske chokladpraliner.
Hm, kanske ska baka de sjukt goda saffransskorporna också..

Försäljare..

En kille från Tele2/Comviq följde efter mig längs hela gångvägen. Från St. Per till Åhléns.
Han ville få mig att byta till Comviq kompis från knock-out som jag har nu och han gav sig ta mig fan inte vilket bara gör mig störig och trotsig.
Vad är hans problem?! Jag blir fan galen! Jag har aldrig och kommer aldrig skriva på något ute på stan!
Han lyssnade inte på vad jag sa och blev bara drygare och drygare, tillslut slog han ut med händerna och gick. Får man hålla på sådär när man jobbar åt ett sånt företag? Man borde ringa.

12 december 2006

Ensam.

Min lösning på jobbiga problem är att inte tänka på dem. Självklart tar jag tag i saker jag _måste_ göra men andra grejer plockar jag helt enkelt bort ur hjärnan och förvarar på annat ställe.
Nej, så enkelt är det självklart inte. Det är dessa saker jag tänker på när jag inte kan sova på kvällarna. Det är dessa saker jag ältar om och om igen tills det kliar och gör ont överallt.

Jag är inte ensam bara ibland. Jag är ensam jämt. Jag lyckas dock glömma bort det ibland och inbilla mig att saker och ting är helt okej. Att det funkar. Att det faktiskt inte går någon nöd på mig. Det är självklart bara inbillning. Det är inte okej.
Jag känner mig så sjukt ensam att jag inte ser någon poäng. Nej, jag har inte tänkt ta livet av mig. Jag vill bara gömma mig och inte komma tillbaka. Jag ser ingen lösning. Jag har ingen ork. Jag vet inte vad jag ska göra. Pressen är alldeles för stor. Den berömda klumpen i halsen försvinner inte.

Allt är på låtsas.
Allt är en fasad.
Allt är fejk.

Egentligen är det svart och tungt och tomt.

Dagens filmtips.

Step up.
Vrålsnygge Tyler(Channing Tatum) som kommer från fel sida av stan slår sönder en aula i prestige-dans-skolan of the town med sina kompisar. Hans straff blir att göra sina samhällstimmar på just den skolan.
Flicka behöver danspartner, pojke hjälper till. Kärlek uppstår och tillslut en grand finale.
Dansfilmer är the shit. Tror alla har en hemlig dröm om att vara med i en prefekt synkad dansgrupp.
Bra musik också. Mycket bra! :)

"Ops.."

Jag undrar hur många som "tappar bort" sina gamla FSB-bankkort så de ska få nya svart-orangea Swedbank-kort. Rätt många skulle jag gissa på efter att ha stått i kassan mycket.

Helan & halvan.

Katie Holmes ser ut som en jätte brevid Victoria Beckham. Det är det enda jag tänker på när man får se kort på dem tillsammans. Ser man Katie själv ser hon rätt liten och späd ut med tillsammans med andra ser hon verkligen gigantisk ut! Jag är alldeles fascinerad..



Inte så smidigt Comviq!

I torsdags fick jag mitt 3G-kort från Comviq, dvs 1 vecka efter det var sagt. Det står att det ska aktiveras den 8/12, dvs i fredags. Idag provade jag det i telefonen och självklart är kortet inte aktiverat.
Är jag förvånad? Inte alls.
Det är klart att det inte funkar som det ska. Nu kommer jag måsta ringa och gnälla och då kommer de säkert behöva skicka ett nytt kort och det kommer inte komma fram innan jul eftersom allt tydligen tar 10 gånger så lång tid i december eftersom det ju är.. just jul.

APA.

11 december 2006

E.R.


E.R. är så sjukt spännande ibland att jag nästan glömmer att andas. Jag kollade inte på serien från allra första början vilket jag inte kan förstå nu. Tur att den går i repris nu så jag kan se allt jag missat.
Jag tittar rätt mkt på serier på tv och E.R. är utan tvekan en av de bästa. Riktigt bra skådespelare och fantastiskt spännande och gripande avsnitt.
Sure, det kanske inte är alldeles superrealistiskt allt, men vilken serie är det?

Ge mig!

När ska man egentligen få antagningsbeskeden?!

10 december 2006

Snopet.

Faktiskt så gick natten ovanligt fort. Det händer väldigt sällan, oftast är det tvärtom. Det kom onormalt lite folk också. Vi väntade på anstormning vid halv 3 men inget hände. Snopet.
Idag känner jag mig bakis. Mer bakis än igår då jag faktiskt hade fog för det. Ändå somnade jag efter 4 någon gång och sov till 13.

Jag fick en glass av en kund inatt! Iof av en apfull småmysko kille, men ändå. :)

9 december 2006

Summary.

Det var ett urtjusigt julbord.
Maten låg portionsvis på glasfat. Laxröra på sked. Gubbröra i små glasskålar. Mycket tjusigt.
Det var gott också. De hade lite kul sorters sill och lax. Efterrättsbordet ska vi inte prata om..
Vi gick ut i Märsta efteråt. På GM. Samma stad(?) jag jobbar i dvs. Tror inte många inser vilken kändis man blir när man jobbar på bensinmack.
"Öhöööö, en stora mosmenyn med extra räksallad tack! Öhööö.."
"Öhö, jobbar inte du på.. Statoil?!"

Jag ska dessutom jobba till 3 inatt så om jag har tur får jag träffa alla igen. Inatt. I nattluckan.

12h senare

Ööööööhhhhhh.... Zzzzzzzz....

8 december 2006

Julbord.

Snart ska jag iväg på julbord med jobbet. Vi ska till stadshotellet i Sigtuna så det är ett riktigt tjusigt julbord också. Chefen blev förvånad när vi hellre ville käka ett lite finare julbord med mindre gratis sprit än tvärtom. Vi har gjort det redan, typ alla år jag jobbar där. alla kastar i sig från någon megabuffé och sen sprids alla för vinden. Oftast har vi hamnar på ställen där musiken är på så jäkla högt att det inte ens är lönt att försöka prata med varandra. Inte så trevligt.

Men nu, nu jäklar! :)

7 december 2006

Sämst på tv just nu.

Det går ett pysselprogram för barn på SVT1 på måndagar. Det heter Klister och det suger.
Hon superläskiga Karin Mannerstål är programledare. Hennes är co-host är en kille av, skulle jag gissa, icke-hetro läggning. Han är riktigt kass.
Värst tror jag är att det inte spelas någon musik när de är tysta så det är knäpptyst och väl inzoomat på deras skakande småsvettiga händer som försöker pyssla så enkelt och pedagogiskt som möjligt. Man hör när de andas.

Taxichaufför - nej tack.

Fy fan för att jobba som taxichaufför.
Speciellt i området där jag jobbar. Det är säkert rätt okej i någon mindre skötsam håla utan så många idioter.
När jag körde hem från jobbet sist passerade jag om en taxibil som saktade ner våldsamt i vägrenen, bakdörren slängdes upp och någon kräktes ut ur bilen.
Härligt.
Förstå alla idioter man måste köra.
Fyllon som förpestar bilen, besserwissar som vet bäst hur man kör, ungdomar från krogen osv osv. Jag skulle aldrig orka. Skulle vara förbannad hela tiden.
Usch och fy.

Sötast.

Det här är tveklöst den sötaste tomten:

Raka puckar.

Hoho.
Nu sa jag vad jag tyckte till mini-chefen.
Åsikter om nya schemat, hur de presenterat det och annat vällde fram.
Han sa att det var skitbra åsikter. Han gillar raka puckar sa han och raka puckar fick han.
Synd bara att han måste försvara sig så ivrigt och inte bara kan erkänna på en gång att det gick fel och att det inte är skött så bra.

Nåja. Det var min insats för det här.. året. :)

Terapi på Statoil?

Igår på jobbet bokade jag en lastbil åt en väktar-kille. Allt var normalt till en början men sen suckade han djupt och berättade att hans tjej slängt ut honom och det var därför han behövde lastbilen. Han har börjat bygga ett terrarie(?) i bokhyllan som han skulle ha med sig, vore det inte för den skulle han fått plats med alla grejer i bilen.
Jag förstod det som att de varit tillsammans i 4 månader. Han hade anat oråd och kollat igenom hennes mobiltelefon och hittat ett sms från någon okänd kille som ville ha en utmanande bild på tjejen. Big misstake.

Han slutade aldrig prata.
"Det kommer kännas bättre med tiden."
"Du ska se att det nog var för det bästa.."
"Ge det lite tid så kanske hon lugnat ner sig."

Det är tydligen något med mig som får folk att berätta de mest privata saker och nu har det gått så långt att till och med kompletta främlingar tömmer sina själar på mig.

Tha game is ON.

Jag börjar tycka att det är uppriktigt jobbigt att inte kunna åka genom rödljusen på E4:an i Uppsala utan att någon måste tävla. Så fort jag kör upp på vänster sida av någon av manligt kön så är the game on. Då måste gasa på som satan för att visa att de minsann kan trots att de tidigare puttrat fram i 50 och knappt kommit iväg från rödljusen.
Det måste vara ytterst provocerande att märka att en TJEJ i en skruttig FORD tycker att man kör för sakta. Det går bara inte att låta bli. Man måste tävla.
Jag vill inte tävla, jag vill komma fram någon gång och har därför inte tålamod att ligga bakom någon som kör sjukt lååångsamt och som gasar sjukt lååångsamt. Jag skiter i vem som kör den andra bilen och jag skiter i vad det är för bil, jag vill bara komma fram!
Jävla karlar med små snoppar!

6 december 2006

Spurt spurt.

Bokföringskurs.
Hämta paket och gå på apoteket.
Tanka.
Kasta i sig sjukt god majssoppa.
Byta kläder.
Iväg till jobbet.
*flänga vidare*

5 december 2006

YEY!



På måndag kl. 18.10 börjar de visa Ally McBeal på tv4+.
Från början.
När serien är som allra allra bäst.

Happy days! \o/

Dr. Phil.

Idag på Dr. Phil. handlade det om en kvinna som misshandlade sina barn. Fysiskt och verbalt. Hon skrek och slog och hånade och kallade dem fula saker och mobbade dem. De var rädda för henne. Pappan visste inte om riktigt hur aggressiv mamman var när han inte var hemma. Han var inte mycket bättre själv, pappan, han sparkade dem med stålhätteskor och slog dem med en stav.

Helt obegripligt. Helt obegripligt hur man kan ge sig på sina egna barn. Då är man skadad på riktigt. Så skadad att man inte förtjänar någon andra chans. Lås in dem bara. No mercy.

Dagens filmtips.

Over the hedge.
Supercharmig film. Jag älskar vuxenroliga tecknade filmer. Det bästa är att man tryggt kan slappna av och veta att de kommer sluta bra. Det är lugnt. Ingen kommer dö. Alla kommer blir vänner.
Det är roligt när man hör vem som gör rösterna också. Det är Bruce Willis som är R.J. en tvättbjörn som lurar en grupp övervintrare att hjälpa honom att sno mat från människorna. R.J. har en vecka på sig att samla ihop all mat som ska ersätta den mat han tog från en övervintrande björn.
Spännande! ;)

Musfailure.

Min datormus är trasig! Det är rull-grunkan som inte vill fungera som den ska. Det började för ett par veckor sen med att den hängde sig när jag rullade nedåt och nu så hoppar den lite fram och tillbaka hur som helst. :(
Någon som har något tips?
Den ska vara rätt liten och behöver inte ha en massa funktioner(som till spel) och helst vara billig. :D

4 december 2006

Magi?

Av alla fantastiska apparater snubbarna och snubborna på CSI har tillgång till är det program som på någon magiskt sätt ökar upplösningen på bilder absolut coolast. Bara genom att klicka någon gång på bilden så kan det programmet zooma in 100x originalstorlek och förbättra skärpan från noll till kristallklart på 2 sekunder.
Hur är det möjligt?! O.O

Dagens no-no.

Basic instinct 2.
Men herregud. Sharon Stone är ju kass. Jag antar att meningen är att hon ska vara superdupersexig och ha massivt självförtroende men det är rätt tröttsamt efter ett tag med den svängande gången, den släpiga rösten, den utmanande klädseln osv osv.
Znark.
David Morrissey är däremot bra.

Tröttis.

Halv 9 igår kväll somnade jag. Med kläderna på, tv:n på och en skål pollysar på magen.
Halv 7 idag vaknade jag. Kläderna på, tv:n på men utan ljud och pollysar i sängen.

Nu är tänderna borstade och kattlådan tömd så nu ska jag sova lite till har jag tänkt.

3 december 2006

Mer julklappsfunderingar.

Min bror kanske ska få en bok i julklapp. En spännande tuff bok som till och med han skulle gilla.
Eller kanske lite manliga ansiktsprodukter.
En fickplunta skulle uppskattas, men det kanske uppmuntrar ett obra beteende.

T-shirtar har han redan fått.
Presentkort har han redan fått.
Pokerset har han också fått.
Drinkbok med diverse tillbehör - fått.

2 december 2006

Skit.

Jag tittade på en kvart av filmen Borat. Sen stängde jag av.

Vilken jävla skit.

Oh, oh!

Pappa kan få 50-talsnostalgiboken.
Mamma kan få en Iittala christmas-ljushållare.
Vi kan lägga ner färskmalen lite tjusigare kaffe, chokladpraliner och kanske några roliga tidningar.

Tillsammans med vin och gottiga delikatesser blir det är skitbra julklapp.
Fasiken så nöjd jag känner mig nu! :D

Presentidé?

Kanske kom jag precis på en skitbra julklapp till mina päron - en presentkorg.
Går jag och min bror ihop så blir det ju dessutom en skitmaffig korg.
Frågan är bara vad som ska vara i..
- Gott vin.
- Goda röror från den italienska delikatessbutiken.
- Goda grejer från någoninternationell hylla på ICA.
- Varsin personlig present(kanske en bok var?).

What else?

Eller det kanske är tråkigt. Fantasilöst.
Eller så är det perfekt.

Early bird.

För tidigt. För tidigt. För tidigt.
Jag är så trött, så trött, så trött.
Kunde inte somna inatt. Så förlamat trött.
12-timmarspass.
Vill inte, vill inte, vill inte.

1 december 2006

Dagens filmtips.

X-men: The last stand.
Jag är en sucker för filmer som den här. Maffiga effekter och skurkar man vill hoppa på. Coola hjältar med ännu coolare powers. Snygga tjejer och snyggare killar. Maffiga scener med bilar som flyger omkring och det stormar och är allmänt kaos.
Det tuffaste är ändå att se Dr Fraiser Crane(aka Kelsey Grammer) som Dr Hank McCoy/Beast. Hur fel är inte det? Men ändå så rätt. Genomgod OCH skittuff. Yeah!
Självklart kan inte filmen sluta utan en liten retsam hint till att det KAN blir en fortsättning.

Julpynt framme.

Jag är en sån som punkt-pyntar.
På byrån i hallen. På köksbordet. På bokhyllan i vardagsrummet. Och sen 1 ljusstake i köksfönstret, stjärnor i sovrum och vardagsrum samt ljusslinga på balkongräcket.
Och kanske en gran.
Inga jäkla julgardiner eller julsängkläder eller något liknande, det är bara för mycket. Och inga blinkande ljusslingor runt speglar eller jultomtar jag gjorde i lekis. Snygga grejer ska det vara!

Snart är det jul banne mig! :)

Tillägg:
Notera hur fantastiskt väl bilden ovan passar in i färgsättningen på min blogg. Ibland blir jag bara så himla nöjd med hur det översta inlägget passar in. *pöser* :D

Ajaj..

Jag undrar hur många olyckor/år runt juletider som är relaterade till vingla-på-pall-för-att-hänga-upp-julstjärna- i-stort-fönster.

Yes please.

Dagens boktips.

När ingen ser av Elizabeth George.
Jag är en sucker för kriminalromaner och Elizabeth George är kriminalromanernas drottning. Alltså kan det inte bli bättre än detta. Kriminalinspektör Lynley och konstapel Barbara Harvers i sitt esse. Oväntat grym avslutning..