31 maj 2007

Nyklippt.

Och utväxten är bortfärgad.

Det känns så sabla bra att det är lite obeskrivbart. :D

30 maj 2007

Rabarber.


Det var tider det..

Kommer ni ihåg förut när Fadde endast var en cool snubbe som plockade ut vilka lyckligt lottade typer som fick komma in på supertrendiga Spy Bar.

Det var innan han fläkte ut sig i media och blev en småkorkad småfläbbig snuskgubbe utan ett uns av stolthet kvar.

Presenter till mig.



Bilder från ASOS.

29 maj 2007

För bövelen!

Det stavas och heter irriterad inte irreterad!!

Sallad och sallad.



Då vi går långa dagar brukar jag faktiskt vara duktig på att ta med egen mat och 99% av gångerna blir det sallad. Jag har märkt att det funkar allra bäst - man behöver inte värma och den klarar sig perfekt med en frysklamp i påsen.
Mina sallader väcker ofta uppmärksamhet när jag äter med någon jag aldrig ätit med förut. De tycker att det ser så fantastiskt gott och avancerat ut. Jag förstår inte riktigt fascinationen då jag oftast gör sallad på pasta kokt dagen innan, grillad kyckling, gurka, paprika, tomat, sockerärter och kanske något annat gott jag hittar. Sen gör jag dressing till på lätt creme fraishe med salt, peppar, vitlökspulver och sweet chilisås.
Det blir ju jättegott, men det är inte speciellt avancerat.

Jämför man med skolmatsalens sallad, som iof är billig, men som inte ser eller smakar nämnvärt så gott ut som min så är det väl rätt självklart att jag tar med mig?

28 maj 2007

Blod!

Imorgon ska vi lära oss ta blodprov.
Jag har sett fram mot den dagen hela terminen faktiskt.

Imorgon är dessutom sista tillfället innan tentan nästa torsdag.

Igår var det 25 grader och sol..



27 maj 2007

*tjurig*

När jag har jobbat en hel helg så vill jag vara ledig en dag och slippa gå upp tidigt.
Men det går ju inte.
Imorgon är det skola.
Bilen avgår 06.50.
Från stationen.

Bah.

Jag är hungrig.

Jag hann inte äta lunch idag på jobbet, tiden bara försvann.

Det är lustigt det här med tid. Ibland segar den sig fram, man tittar på klockan stup i kvarten och blir riktigt deppad över hur långsamt det går. Nästa sekund så rinner tiden iväg och man hinner inte alls göra det man tänkte.

Det senare hände alltså idag.

26 maj 2007

Avdelningen idiotiska kunder.

Idag hade vi en karl som tankade 15 liter E85 i sin diesel-bil och sen sket i våra rekommendationer att absolut inte köra bilen utan tankade upp den med diesel och kom tillbaka 2 min senare med en bil som hackade sig fram.
Sen hade han mage att skylla hela idiotin på att E85-pumpen var diesel-skyltad. Han menade att alla diesel-pumpar har blå handtag och alla bensin-pumpar har grönt, that's it. Tydligen behöver man inte se de stora skyltarna på pumpen som skriker E85 och inte heller det E85-text som står precis över knappen han trycker på.
Han krävde även att vi skulle slanga ur hans bil eftersom han skulle till Norge imorgon och göra något mycket viktigt.

Tillslut ringde vi bärgare som lät sådär lagom roade när de fick problemet förklarat för sig och när jag var på väg hem från jobbet så mötte jag den stackars bärgar-kille som skulle få ta hand om den otroligt korkade norrmannen utan hjärna.

Dagens Lassie.

Idag hyrde jag ut en buss till en karl som ska hämta Japanska indie-rockbandet Ayabie på Arlanda ikväll. De ska tydligen spela på Fryshuset imorgon.

Cool huh..? ;)

25 maj 2007

Det är väl fredag, right? ;)



Mina föräldrar.

Sen jag flyttade hemifrån bor jag och mina föräldrar 5 mil från varandra så vi ses ju ändå relativt ofta men inte tillräckligt ofta i vissa perioder och då tycker jag att man kan planera sina besök lite så jag kan anpassa mitt liv så det passar att de kommer. Eftersom de inte kan planera så vill de dyka upp då jag mot förmodan planerat något annat vilket gör att vi inte kan ses och jag blir putt.

Idag skulle de in till Uppsala och handla så jag gick upp och duschade och städade lite och plockade bort grejer så det skulle se okej ut. Nu ringde de och sa att de hittat en ihopsatt grill för billigt pris och att de inte kan komma förbi mig eftersom de inte kan lämna bilen på gatan med grillen halvvägs utanför bagageluckan.
De tycker att jag istället ska komma och grilla hos dem imorgon kväll. Jag vill gärna grilla hos dem, men det här är min jobbhelg och det är SÅ jobbigt att göra annat än jobba när det är jobbhelg. Jag orkar fan inte. Men då får jag dåligt samvete när jag säger att jag inte kommer.

Det är klart att de ska köpa grillen och det är klart att det är okej att säga nej, men allt det här är så jäkla typiskt dem!

Smyckesrengöring.

Är det någon som kan ge mig lite tips på hur man bäst rengör smycken i silver och guld?
Jag har hört talas om både folie, salt och varmvatten samt att koka dem tillsammans med yes men det känns inte speciellt genomtänkt att prova någon extrem metod utan att först höra om den funkar.. :)

Något magiskt tack..

YES.

Jag betalade precis av hela min IKEA-skuld som jag dragits med alldeles för länge och bara kunnat fjutt-betala.

Fasiken så skönt det känns!

24 maj 2007

Hur hittar man den perfekta plånboken?

Jag har extremt svårt att hitta bra plånböcker.
Man ska få plats med rätt många kort, den får inte vara skrikig eller plastig("billig") och det ska vara rätt storlek = inte liten så den blir som en boll och inte stor som en taxi-pluska.
Sen får den inte kosta en förmögenhet heller.

Hur gör man för att hitta en sån plånbok?

Mamma behöver en present!

Det här sjukt söta lilla nallen kommer mamma få i brevlådan imorgon tillsammans med ett kort fyllt av söta ord.

Det kommer finnas en lapp på som säger "Öppnas på Mors dag".



Bild från Nallebudet.

Ännu en vända med ständigt förvånade facket.

Har även denna månad fått en räkning på både a-kassa och fackavgift trots att jag gick ur båda i mars och således endast ska betala fackets avgift i 3 uppsägningsmånader.
Jag har inte heller fått den rättade räkningen från förra månaden.

Igår ringde jag igen och gnällde och de lät precis lika förvånade och oförstående som alltid. Som de aldrig varit med om något liknande.
Tjejen sa att nya räkningar ska komma på posten och att en bekräftelse på utträde ur a-kassan också ska komma för det har jag inte heller fått.

23 maj 2007

Ja, jag är skadad.



Såhär ser det ut när jag renskriver anteckningar.
Det tar skitlång tid eftersom jag sitter och ritar upp alla grejer i word istället för att bara renskriva text och sen rita för hand. Men eftersom jag är skadad så tycker jag det är skitjobbigt att ha handritade grejer i renskriven text så därför måste jag rita det i datorn.

Det är inte roligt eftersom det tar sån tid, men förhoppningsvis så lär jag mig asmycket under tiden. Det borde jag ju göra, inte sant?

Nyhet!

Ny rubrik här till vänster: Nyheter.

Hittar jag någon ny blogg som verkar intressant lägger jag in den där tills jag beslutar om den är värdig nog att få en plats under Läsvärt eller ej. =)

22 maj 2007

Svart & vitt.

Pollys nya finns nu i hyllorna.
Jag återkommer med en åsikt om smaken när jag inte är förkyld.. ;)

Äntligen är den universala handboken här..

För er som tror att man kan plocka ut en bok från en bokhylla på flera sätt så vill jag upplysa er om att det är helt fel. Det finns nämligen ett rätt sätt att göra detta på.
Man skjuter in de 2 böcker som omgiver den aktuella boken och sen drar man ut den med ett stadigt grepp i bokens pärm. Detta för att förhindra att man förstör bokens pärm vilket ju är respektlöst.

Fler av dessa fantastiska sanningar, hur man på rätt sätt sköter om sitt hem, finns att hitta i Martha Stewart's Homekeeping handbook.

21 maj 2007

Puss HP.

Min skrivare fungerar nu utmärkt, tack som frågar. Den skriver ut med svenska patroner utan problem och det känns riktigt bra. Speciellt att få igång färgen igen!

HPs support har varit riktigt hjälpsam och trevlig. Bara positivt! :)

Recension.

Findus Fisksoppa med lax och paprika + äppelkaka med vaniljsås.

Besvikelse.
Själva smaken på soppan är god och stark men det är alldeles för hårda bitar grönsaker i. Morotsbitarna är jättestora och jag hittade max 3 bitar lax i laxsoppan. Allt smakade typ crabsticks.

Efterrätten ser ut som en hög med bajs. Den smakar äppelkaka men har många hårda bitar av nötter i och vaniljsåsen är bara blask.

Jag slängde hälften.

Slut på internet.

Ibland finns det ingenting att läsa på hela internet.
Just nu är ett sånt tillfälle.. Jag har redan läst allt.

Väntar på att HP-support ska ringa tillbaka och då är det inte lönt att börja med något nytt. Alltså sitter jag här och uppdaterar samma sidor om och om igen.

20 maj 2007

My God..

Inte för att lägga mig i den här nätmobbningsdebatten, men efter att ha läst vissa kommentarer till VR-Ebbas senaste inlägg blir jag faktiskt.. stum.

Nog för att man inte gillar någon men varför måste vissa slänga ur sig såna vidrigheter?
De fega råttorna skulle ju aldrig yttra sig face to face.

Crap.

Såg precis att jag har en tandläkartid imorgon.
Det kommer ju inte alls gå - hosta på ingång.

Ibland är jag duktig på att helt förtränga saker..

Påminnelse.

Det är inte Mors dag idag utan nästa vecka.

19 maj 2007

Upp å ner.

Jag mailade min fråga till ComHem och fick svar inom en timme.
Ett rakt och tydlig svar.
Så svårt var det, surkärringpåkundtjänst.

Annars hasar jag bara omkring och är tät i näsan. Inget hjälper. Snor i hela huvudet.
Det kittlar lite i halsen också så snart får jag väl rethosta.

Jag hatar verkligen att vara sjuk. Det är vidrigt.
Jag får lite klaustrofobi-känsla, känner mig instängd i huvudet.

Ät skit ComHem.

Men vad i hela fridens namn.
Vad är det med sura jävla kärringar på kundtjänst?

Ringde precis ComHem för att få klarhet i hur man går till väga med nummerportering om jag ska byta från Telia och fick prata med en jäkla ragata.
Hon var sur och tvär och vägrade lyssna på vad jag sa utan pratade i munnen på mig och svarade på helt andra saker än det jag frågade. Hon var störig och ifrågasättande helt utan anledning.
Är det så man behandlar en blivande kund?
Jag är vänlig och trevlig när jag ringer och har ett relativt enkel fråga jag vill ha svar på. Vad är problemet?!

18 maj 2007

Bajs.

Ledsen att meddela att jag är förkyld och inte allergisk.

Så fin, så fin..

Däbbt i däsan.

Antingen har jag helt plötsligt, över natten, blivit jätteförkyld eller jätteallergisk.
Jag tror på det senare.
Inget av alternativen låter dock troliga då det ju faktiskt brukar ta längre tid än så att känna några symtom.
Jag har nyst helt hysteriskt i flera omgångar, sådär så det inte går att stoppa hur man än gör.
Inte skönt.

Nu ska E iväg och fika med D som hånglade så intensivt med en kille så han fick skavsår runt munnen av skäggstubben. Är inte det otroligt roligt så säg? *garvar fortfarande*

17 maj 2007

Bästa platsen..

.. är i mitt knä i soffan numera. Får se när det går över.. :)


Inte konstigt att man känner sig lite schizo..



O.o

Kungafamiljens vara.

Jag är en sån där typ som tycker att kungahuset fyller sin funktion som värdefull representation för Sverige. Jag tror att de kontakter som skapas och underhålls av kungafamiljen betyder mycket nu och även i framtiden.
Att ärva en ställning som de gör tycker jag inte heller är något att uppröra sig över. Det är ju klyschigt nog en tradition som sträcker sig långt tillbaka och som man faktiskt kanske ska bevara. Allt behöver inte moderniseras. Att deras politiska inflytande är obetydligt ser jag som ännu en anledning att låta den ärvda traditionen fortgå.

Vad jag däremot stör mig på med kungafamiljen är det lyxliv de lever. Det finns t.ex. ingen anledning för dem att ha ett hus i södra Europa med tillhörande jättebåt. Det finns ingen anledning att de överhuvudtaget ska leva ett liv med en standard så högt över medelsvensson att den knappt syns.
Säkerhet är självklart viktigt. Representations-attiraljer också. Men den vardagliga lyx de lever i är totalt oförsvarlig.

Så tycker jag. Och nej, det handlar inte om avundsjuka - jag har ingen önskan alls att byta plats med någon i kungafamiljen. Fy fasiken vilket jobb..

16 maj 2007

Åhnej.

Nu har jag hittat saker jag vill ha igen.
Hoppas jag får semesterersättningen med nästa lön..





Bilder från ASOS.

Dricka.

Jag älskar dricka av alla slag. Inte läsk, men juicer och smoothies och iste och energidrycker osv.
En stor favorit är dryck från Brämhults och absolut godast just nu är deras Hallondryck, den är som knark.
Härligt söt-syrlig, precis som färska hallon..

Hurra hurra!

Idag firar vi - min bror har kommit in på polishögskolan. :D

15 maj 2007

Sovmorgon.

Imorgon får jag äntligen sova.

Har gått upp tidigt-tidigt(vid 5-tiden) 4 dagar i rad nu och det gör mig helt sänkt. Jag är överjävligt trött hela tiden och kan knappt sitta stilla utan att ögonen faller igen.
Förstår faktiskt inte varför jag blir så extremt trött, nog borde jag stå ut i några dagar, eller är det så för alla?

Massa poäng.

Jag håvade in lite mer poäng i veckan så nu ligger jag på 13 av 20p den här terminen.
Det betyder också att den här sista tentan är på 7 poäng.
SJU POÄNG.
Det är jättemycket.

Förresten så har jag namnsdag idag. :)

14 maj 2007

Möte med jobbet.


Jag borde verkligen inte jobba kvar här. Inget engagemang what so ever..

13 maj 2007

Dagens visdomsord.

Nu är jag så trött så trött så trött att det snart kan slå över i insomnia.

Sånt är lite lustigt. Men inte speciellt kul att genomleva.
Speciellt inte om man ska upp tidigt.

Resultat av rivstart..



Samma sak, år efter år.

Jag förstår egentligen inte varför man tittar på bajsiga jävla ESC.

- Fel låt vinner alltid.
- Länder röstar på skitlåtar.
- Sverige kommer aldrig på så bra placering som vi borde.
- Fördröjningen vid röstningen är skrattretande.
- Värdlandet ska alltid spexa till det - aldrig roligt.

- Frankrike skickar alltid en ballad... eller vänta nu.

Kristian Luuk är bäst.

11 maj 2007

Hehe. Ojdå.

Jag har varit värsta skitirriterad i en vecka nu på att Thunderbirds symbol för "You've got mail" nere vid klockan plötsligt försvunnit.
ÅH så jobbigt det har varit och vilket skitprogram som bara pajjar sådär.

Nu såg jag att jag av någon anledning valt "Always hide" för den ikonen i Hidden icons-alternativen.

Bra där.

Filmtips.

En oväntat bra film - Night at the museum. Det är säkert meningen att den ska rikta sig till barn den här filmen men det spelar ingen roll, jag tycker att den är skitspännande och rolig.
Det är löjligt kul att se de små gubbarna slåss och grottmänniskorna sätta eld på sig själva.
Rekommenderas! :)

Blä på Wordpress.

Man kan blogga till wordpress från mobilen genom att surfa till en avskalad sida med ett postningsformulär. Ingen bild går att få med.

Ursäkta, men det är så lamt att jag blir stum.

Ljuva dofter.

Jag fick ett nyhetsmail om att Lush ska öppna i Uppsala och blev oförklarligt lycklig eftersom jag egentligen tycker att det är en rätt konstig affär och aldrig skulle använda deras mysko schampon och annat.
Jag gillar att gå in i affären och lukta och kanske köpa med mig en badboll hem som jag inte använder på något annat sätt än att ställa den på en hylla så den får lukta gott.

10 maj 2007

Har ni hört?!

Ryktet låter mig veta att det är på gång en Polly Dark & White.

Polly Dark & White ger konsumenten en fräsch smak av vit choklad, med en touch av lemon/lime, i kombination med härligt mörk choklad. Dark & White innehåller 1/2 mörka Polly- och 1/2 vita Polly-kulor.

En av varje i munnen lär vara rätt party tror jag.

9 maj 2007

Härligt HP.

Reklamations-killen från HP ringde tillbaka och meddelade att han hade ordnat så att supporten skulle ringa upp mig när jag var beredd att ställa om regionen på min skrivare.
Utan kostnad.

Är inte det fantastiskt så säg?

Avbrutet byte.

Jag överförde hela bloggen till wordpress och satt i en evighet och putsade till den som jag ville ha den och tyckte att det såg hur bra ut som helst och såg ingen anledning till att inte byta.

Men så kom jag på.

Jag kan ju inte mobilblogga till wordpress.

Kuken.

Röda saftiga gubbar.

Bläckproblem - ännu mer fortsättning.

Ännu en fortsättning i bläckpatronshärvan:

Elgiganten har aldrig hört talas om något liknande.
HP har aldrig hört talas om något liknande.


Nu väntar jag på samtal från HPs reklamationsavdelning.

8 maj 2007

♥♥♥

Oh, det ringde precis en jättetrevlig kille som genomförde en undersökning för Roslagens sparbank.

Jättejättetrevlig var han.

Blev nästan sådär kär över telefon.

Häftigt värre.

Allt är för det mesta så himla krångligt och bökigt och omöjligt så när något funkar på ett enkelt sätt och som det ska blir jag smått chockad.

Är ett fodral till en musik- eller filmskiva skadad vid leverans från cdon så får man fylla i ett formulär om vilket sort fodral det är och sen får man endast fodralet hemskickat.

Det tycker jag är coolt.

Inatt drömde..

.. jag att jag och min familj skulle hänga med Bam Margera och hans familj och vänner(dvs bla. Jackass-mupparna). Det visade sig att de faktiskt bor i Sverige och inte alls i USA och att de har slagit upp camp långt ut i skogen vid en gigantisk trästuga där det var fest all night long.
Det visade sig också att hans bride-to-be är en svensk tjej och att mina föräldrar kommer jättebra överens med hans föräldrar.

Stackars mig.

Jag är öm på armen efter min första TBE-spruta igår. :(

7 maj 2007

Ibland har man tur..


.. och får den perfekta p-platsen. :D

8 betyder väl 8?!

Om man ringer upprepade gånger mellan kl. 08.00 och 08.12 en måndag till en ställe vars telefonsvarare säger:
"Våra telefontider är måndag till fredag kl. 8 till 11 och kl. 13 till 14. Välkommen åter."

.. då får jag huvudet fullt av microhjärnblödningar.


Tillägg:
Enligt växeln har de sammanträde 1h på morgonen och öppnar därför inte förrän kl. 9.
Men bra.
Tala inte in det på telefonsvararen. Det vore ju dumt.

6 maj 2007

What?

Igår delade UNT ut morgontidningar gratis till icke-prenumeranter.

Kompisens granne har satt tillbaka tidningen i sin hållare och skrivit en lapp:

Returneras.
Jag prenumererar inte på UNT.

Hur tänker man då?

Intressant fenomen.

Jag har lagt märke till att det finns många människor som känner ett behov av att visa hur frispråkiga och härligt oberörda de är genom att krystat använda ett rätt vulgärt språk.
Genom att slänga sig med ord som kuk och fitta utan att blinka och att oberört prata privata grejer med människor de inte känner så hoppas de framstå som härligt frigjorda människor utan skrupler och annat liknande.

Vad är det för konstigt fenomen egentligen?

Titta bara på de sexuellt frigjorda representanterna från RFSU som är med i tv3:s Lustgården och som spyr ur sig diverse onödigt deskriptiva synonymer för aktiviteter och kroppsdelar.

Är det kanske någon sorts tävling?

Det känns rätt unikt att faktiskt fortfarande ha ett rätt så vårdat språk och att inte känna behov av att överträffa andra i sin frispråkighet.

Ojoj, något slank visst ner i varukorgen..

Bläckproblem - fortsättning.

Jag har tidigare skrivit om mina bläckproblem och nu när läget börjar bli kritiskt så tog jag faktiskt tag i saken och surfade runt på HPs hemsida för att leta lösningar.
Döm om min förvåning när det visar sig att man kan chatta med en supportmänniska.
På direkten.
En lördag.
I reell tid.

Nu pratade personen iof engelska, men det får man väl stå ut med.

Han menade iaf att man kan ställa om regionen på skrivaren men att man då behöver de aktuella patronerna så nu måste jag väl beställa dem igen. Inte från samma ställe jag skickade tillbaka dem till förut kanske.
Skickade även ett mail till den svenska supporten för säkerhets skull. *skeptisk*

Iakttagelse:
Att ringa HPs support utanför garantitid kostar 8kr/min.

Musik jag vill ha.

Hon är så fantastiskt bra. Och ja, det är Men in trees-låten. :D



KT Tunstall - Big black horse and the cherry tree

Lördag kväll.

Rött vin och bruschetta - hur förbaskat gott som helst.

5 maj 2007

Fråga.

Suger en tvättmaskin upp allt vatten den behöver för tvätten på en gång eller sker det lite då och då under hela tvättcykeln?

Åhnäj så typiskt!

Jag har haft för avsikt att gå och TBE-vaccinera mig i flera månader nu men inte fått tummen ur och nu läste jag i tidningen att det är brist på TBE-vaccin i landet och att nästa leverans inte kommer förrän i mitten av juni. Och då är det ju för sent.

Bah.

Ska gå på tisdag på drop-in ändå och se vad som händer.

4 maj 2007

En sådär fredag.

Efter 3 onödiga timmar grupparbete på biblioteket så gav jag upp och släpade mig hem och kollade på film.

Wild hogs.

Den var inte alls så bra som alla säger. Långt ifrån.
Urkass dialog och urkasst skådespel av alla inblandade.
Men okej, den var lite rolig ibland.

3 maj 2007

Tjockismagen hälsar godnatt. :)



Voodoo.

Har ni sett något sötare?



Det är små Voodolls som det går att läsa mer om på hemsidan. :)

2 maj 2007

Skrattar bäst som skrattar sist.

Här har vi suttit hela terminen och sagt att det ska bli så skönt med medicin-kursen så det verkligen finns något att ta på. Att det kan vara rätt och fel och inte så flummigt som vårdteorin.

Nu när vi sitter här och pluggar latinska termer och cellens delar så ångrar vi oss lite.

1 maj 2007

Dagens bikt.

Jag ska erkänna att jag faktiskt gjorde något igår.
Något fest-relaterat enbart eftersom det var valborg.
Till mitt försvar så vill jag säga att jag(och resten av sällskapet) inte satte en fot nere på stan utan höll oss hemma på diverse balkonger och i vardagsrum och ingen av oss var prutt-full.

Så det så.

Ops.

Var en sväng på Skopunkten igår. Köp 3 betala för 2.