2 juli 2006

Dagens boktips.

Ett gäng dödsdömda seriemördare fraktas till en öde ö i Stilla Havet. De ska vara med i en realitysåpatävling som går ut på att vara den enda överlevande kvar på ön som är översållad av kameror.
De har ett långbord uppdukat med diverse vapen till sitt förfogande. Det finns ett överflöd av droger upphängda i palmerna runt hela ön. Det enda som finns att äta och dricka(utom vad naturen erbjuder) är flertalet godisapparater som står uppställda längs stranden.
Varje dag spelas 3 st låtar(olika varje dag) på repeat och fasligt hög volym samtidigt som en gigantisk jumbotron visar filmer av varierande slag på repeat dygnet runt.
Där finns siamestrillingarna med tre huvuden, tre armar och sex ben. Albinon på 2 meter. Den grymtande missbildade karln med 20 i IQ. Dvärgen som spelar ukulele samt en drös andra mindre välanpassade individer däribland Dr Butterworth som rapporterar till omvärlden via en internetuppkopplad dator i en lite hydda.
Alla har de genemsamt att de är seriemördare dömda till döden som tävlar om ett biljett tillbaka till friheteni tv-programmet "Blod och död".

Låter det helt sjukt? Ja, det är det. Men det är så fashinerande att det går inte att lägga från sig boken för allt är ju bara så jäkla overkligt och obegripligt och intressant och konstigt och...

Blod och död av Jens Ganman. Läs den.

Inga kommentarer: