27 december 2006

Dagens recept.

Chokladmoussetårta med maräng och pistagenötter.
Fantastiskt god tårta som smakar maffigt av choklad. Den är inte lika svår att göra som man kan tro men den är lite pillig. Det gör dock ingenting för den är så jäkla god!

Ingredienser (10-12 portioner)
Botten:
2 ägg
100g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 ksm salt
100 g smält mörk choklad
½ dl hackade pistagenötter(gärna salta)

Mousse:
3 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk honung
200g hackad mörk choklad
70 g smör
saltrostade pistagenötter och maränger till servering

1. Sätt ugnen på 175°C. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (ca 25 cm i diameter) i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
2. Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
4. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
5. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och »sätta sig« i kylen i ett par timmar.
6. Strö slutligen över hackade, saltrostade pistaschnötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

2 kommentarer:

j sa...

åh vad god!

sockerdricka sa...

Superdupergod! :D