15 december 2006

Saffransskorpor..


Ingredienser
120g sötmandel
2 kuvert saffran + 1 sockerbit
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100g grovhackad mörk blockchoklad

Pensling
1 äggvita

1. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten grovt.
2. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten.
3. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulver. Tillsätt därefter den lätt mjölade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner, lite i taget. Passa så det inte bli för mycket.
4. Rulla ut(nåja, tryck ut så gott du kan) längder på läggs på smord plåt. Pensla med äggvita.
5. Grädda längderna i 180 grader i ca 15-20 min.
6. Skär dem sen till skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 30-40 min.

4 kommentarer:

j sa...

åh, de lät väldigt goda!

sockerdricka sa...

De ÄR jättegoda! :)

Marie sa...

hur många blir det? Dessa måste jag prova!

sockerdricka sa...

Svårt att säga. Jag gör två längder(som en ugnsplåt på längden) som är kanske 6-7 cm tjocka. Sen väljer man ju själv hur breda skorpbitar man vill ha..