12 augusti 2007

Recept - morotskaka.

3 ägg
3 ½ dl strösocker
4 dl finrivna morötter
2 ½ dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
½ tsk salt

1 pkt philadelphia cream cheese(200g)
100g mjukt smör
2dl florsocker
saft av ½ citron

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt morötter, olja och mjöl blandat med bakpulver, bikarbonat, kanel och salt.
3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 1h. (i min ugn räcker det med MAX 50 min)
4. Vispa ingredienserna till toppingen kraftigt med elvisp. Bred den i ett generöst(!) lager över den kalla kakan.

Tror receptet kommer från tidningen Allt om mat.

2 kommentarer:

Ankan sa...

Kaka! (Som kakmonstret säger det.)

sockerdricka sa...

re ankan
Ja, precis. Den är riktigt god!