1 oktober 2010

NY

En ljusning i mörkret: Om en dryg vecka drar jag till New York! :)

Någon som har något bra tips?



---
Bild från blogedu.tv

5 kommentarer:

Ankan sa...

Kul! Jag e hårt avundsjuk, var där för några år sedan. Grym stad, det e som att vara på en filminspelning, eller rentav i en film.

Central Park ska du ju såklart strosa i och söderöver ligger outleten Century 21 som brukar vara värd ett besök. Empire State e ju turistigt men jag tyckte den var värd ett besök. Det e rätt coolt att kolla NED på skyskrapor...

sockerdricka sa...

Ja det ska bli grymt kul! Det första jag ska göra är att köpa en kamera, nice nice. =)

mikebike sa...

åh NY. jag har massa tips om du vill ha. Antar att du ska köpa kameran på B&H? bara det en upplevelse. Om du köper en kamera åt mig med (jag skickar med pengar såklart) så kan du få hur många tips som helst :)

mikebike sa...

Äh jag kan inte hålla mig.

Jag tycker du ska försöka spendera lite tid i brooklyn mellan shoppingen. Dels ta linje L (tror jag den heter) från 14:e gatan över till williamsburg. Det är en oas. många små roliga butikert och sjyssta ställen att äta på. Ta tunnelbanan till coney island. Missa inte det för allt i världen. Ta en öl, promenera på strandpromenadet upp till brighton beach (de ryska kvarteren). utforska brooklyn helt enkelt. här får du lite inspiration: http://www.hbo.com/html/series/bored-to-death/bored-in-brooklyn/

sedan tycker jag du ska skita i empire state. det är såna sjuka köer. om du måste upp på en skrapa så välj top of the rock (rockerfeller center) istället. några våningar lägre men inte lika mycket slöseri med pengar och tid.

Central park är ju en upplevelse i sig.

Promenera över brooklyn bridge från manhattan och ta en fika i dumbo park om vädret tillåter.

Åk till astor place 6:e gatan tror jag och strosa runt ner mot st marks place och thompkins square park. skönt område när man kommer in en bit. var väldigt ruffigt för bara tio årsedan men nu är det hippt utan att helt ha tappat själen.

festa på ludlow street och orchard street i lower east side. fullspäckat med små kul ställen. finns ett svenskägt ställe the good world som kan vara värt ett besök.

det finns en massa konstutställare i meatpacking district i chelsea. och då kan man ju alltid passa på att ta en drink på chelsea hotel.

generellt. håll dig ifrån turistgrejerna. de känns väldigt ytliga allihop och det är mycket bättre att bara uppleva staden genom att promenera i den och utforska den. plust att det tar så in i helvete mycket tid att köa över allt. Moma är en halvdag tex, så om man inte tycker att det är skitkul med konstmuseer så ta det en gång när du är där länge.

stand up-klubbarna är lite turistfällor i sig men det kan ju vara värt att se the upcoming stars. det är stor nivåskillnad. många är kassa men de som är bra är så sjukt bra. förhållandevis billigt också.

jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. det är en helt fantastisk stad. Men man blir trött på manhattan. helt klart. då är en trip till williamsburg eller nåt annat skönt område i brooklyn som en tur till landet. på det bra sättet.

sockerdricka sa...

mikebike
Åh, supernice!! Tack för mycket bra tips! =)
Var tycker du man ska äta då?