30 januari 2011

LCHF-bröd.


Fröbröd.
16 bitar tycker jag är lagom.

Ingredienser:
3 ägg
3 dl riven ost (t.ex. västerbotten)
2 msk keso
1 msk majonnäs
1,5 tsk bakpulver
5 dl frön (blanda fritt, jag använde sesamfrön, linfrön och solrosfrön)

1. Sätt ugnen på 225°
2. Blanda ägg, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke.
3. Tillsätt fröna. Smeten ska inte bli torr, men någorlunda fast.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten ska vara platt och ungefär så stor och tjock som du vill att brödet ska vara. Det kommer inte att svälla mycket. Ungefär 2-3 cm tjock fungerade bra för mig.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 min, kanske något kortare tid.

Inga kommentarer: