4 augusti 2007

Eko i brevlådan.

Uppe med tuppen.
Trots en ledig dag.

Vad är det för fel på mig?

---
Nåja. Läste precis DN där jag hittade en artikel om hemleveranser av ekologiska produkter och kollade in Årstiderna som faktiskt levererar i Uppsala så till nästa torsdag har jag beställt en stor fruktlåda för 195kr och danskt rådbröd för 36kr.
Det levereras till dörren för 35kr frakt.

Nu - tillbaka till sängen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är så dumt att de faktist gör ont överallt när jag hör om de. Jag hoppas verkligen itne att de finns någon illusion om bättre miljö, när de måste köra _BIL_ till varje enskild person som beställt istället för att man hasar sig iväg till affären.

sockerdricka sa...

re anonym
Kontakta dem och fråga då? Kan ju vara intressant att höra hur de motiverar att frukt från Nya Zealand fortfarande anses vara ekologiskt när det har transporterats över hela världen..

Anonym sa...

Om man inte är kapbabel att läsa produktionsland på en förpackning så kan jag förstå att de blir svårt. Ta er samman, och ja om de inte står kan man fråga i butiken.

Anonym sa...

"Ekolådan drivs av stiftelsen Biodynamiska produkter, ett grossistföretag för ekologiska produkter som funnits i Järna i över trettio år."

Gödningsämnen och liknande som användes inom biodynamiskt jordbruk prepareras vid vissa planetkonstellationer, vilket innebär att denna form av jordbruk också är nära besläktad med astrologin.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Biodynamiskt_jordbruk

sockerdricka sa...

re anonym
Vem riktar du dig mot? Mig? Är det jag som inte klarar av att läsa produktionsland på förpackningar?